ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΟΤΕ και Intracom επεκτείνουν το δίκτυο υπηρεσιών τηλεϊατρικής σε νησιά

Στο αναβαθμισμένο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής θα ενταχθούν νησιά όπως το Αγκίστρι και η Αίγινα αλλά και υποδομές όπως τα καταστήματα κράτησης σε Κορυδαλλό και Αυλώνα. Θα υπάρξει και παροχή υπηρεσιών υγείας κατ' οίκον σε 90 ασθενείς.

Η Intracom Telecom και ο όμιλος ΟΤΕ επεκτείνουν το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) - τμήμα 2ης ΥΠΕ - σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ανάπτυξη συνθηκών ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό τους, σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Intracom Telecom, ως βασικός υπεργολάβος του έργου, αναλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση και παραμετροποίηση του βασικού εξοπλισμού τηλεϊατρικής, τη διαμόρφωση των υποδομών, καθώς και την παραμετροποίηση του λογισμικού τηλεϊατρικής και των ψηφιακών ιατρικών εργαλείων.

Στο αναβαθμισμένο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) θα ενταχθούν 11 νέοι σταθμοί στα νησιά Αντικύθηρα, Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα, Γαλατά, καθώς και σε υποδομές όπως στα κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και Αυλώνα, ένας Σταθμός Ιατρού Συμβούλου στο Κέντρο Υγείας Πειραιά και ένας νέος σταθμός στο Πολυιατρείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στα στελέχη της που υπηρετούν στο νησιωτικό χώρο.

Επίσης, με την επέκταση του ΕΔΙΤ, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας ακόμη εντός της οικίας των ασθενών, καθώς θα δοθούν ενενήντα (90) συστήματα κατ' οίκων μέριμνας και παρακολούθησης ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Επιπλέον, ενισχύεται η δυνατότητα ανταπόκρισης των νοσοκομείων αναφοράς Θριάσιο, ΨΝΑ και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και κατ' επέκταση η δυνατότητα πρόσβασης των ωφελούμενων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας με την εγκατάσταση επιπλέον τριών σταθμών τηλεϊατρικής Ιατρού Συμβούλου.

Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) της Ελλάδας θα παρέχει στους κατοίκους των νησιών εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς να απαιτείται από αυτούς να ταξιδέψουν, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας. Επιπλέον, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται σε αυτά μπορεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υποδομές εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με ιατρικά θέματα.

Ο Νικόλαος Βελέντζας, γενικός διευθυντής τομέα υπηρεσιών της Intracom Telecom, σημείωσε: «Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία σε έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει η εταιρεία, συνδράμουμε στην ολοκλήρωση της επέκτασης του Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας τις εκάστοτε τοπικές κοινωνίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου ανέλαβε ο ΟΤΕ

Το έργο που ανέλαβε ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος στοχεύει να αναβαθμίσει τις διαδικασίες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πληροφοριακό σύστημα για ΑΔΜΗΕ από Intrasoft - OTE

Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα αναμένεται να φτάσει τα 6,5 εκατ. ευρώ., με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ να τονίζει ότι γίνεται «ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπόνους 1,6 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής από τον ΟΤΕ

Τους δικούς του ήρωες της καθημερινότητας επιβραβεύει ο όμιλος ΟΤΕ και δίνει έκτακτη χρηματική επιβράβευση σε 1.800 εργαζομένους που εν μέσω της πανδημίας φροντίζουν τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τηλεργασία το 80% του προσωπικού του ΟΤΕ

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, ο όμιλος ΟΤΕ ξεκινάει πρόγραμμα τηλεργασίας σε ευρεία κλίμακα για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, βοηθώντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 6,2 εκατ. στους εργαζομένους

Επιπλέον οι νέες τριετείς Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα αποφέρουν επιπλέον οφέλη στους εργαζομένους, με τον όμιλο να σημειώνει πως βάζουν τις βάσεις ενός σύγχρονου πλαισίου αμοιβών και παροχών.