ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

Συμμετοχή σε οκτώ νέα ερευνητικά έργα ανακοινώνει η MLS

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός των ερευνητικών έργων για την MLS  ανέρχεται σε 1,52 εκ. ευρώ ενώ η χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται σε 1,12 εκ. ευρώ.

Σε οκτώ νέα ερευνητικά έργα στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας  «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» Β' Κύκλος συμμετέχει η MLS, τόσο στην Παρέμβαση Ι για Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις όσο και στην Παρέμβαση ΙΙ για Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς.

Το ερευνητικό πεδίο των έργων είναι ιδιαίτερα ευρύ, καθώς περιλαμβάνει δράσεις για την πολιτιστική προσβασιμότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη γεωργία, στις μεταφορές και στην υγεία αλλά και την αυτόνομη οδήγηση.

Η MLS, με εμπειρία χρόνων στην έρευνα και στην υλοποίηση έργων που ενσωματώνουν τεχνολογίες φωνής και τεχνητής νοημοσύνης, θα συνεργαστεί τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και σε άλλες τεχνολογίες αιχμής όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, η εφαρμοσμένη ρομποτική και το διαδίκτυο πραγμάτων, με ερευνητικά ινστιτούτα όπως το ΙΤΕ και το ΕΚΕΤΑ, με εργαστήρια και τμήματα Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών από διαφορετικές περιφέρειες της χώρας αλλά και με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός των παραπάνω έργων για την MLS  ανέρχεται σε 1,52 εκ. ευρώ ενώ η χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται σε 1,12 εκ. ευρώ. Τα παραπάνω έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ - ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της MLS για το 2019, ζημιές μετά φόρων 31 εκατ.

Ζημίες προ φόρων αποσβέσεων και τόκων (EBITDA) ύψους 11,9% και μετά φόρων -31,2 εκ. ευρώ παρουσιάζει για τη χρήση του 2019 η εταιρία μετά τον έλεγχο της Deloitte. Ο κύκλος εργασιών για το 2019 ανήλθε σε 14,7 εκ. ευρώ. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζουν νομικές ενέργειες οι «καμένοι» ομολογιούχοι της MLS

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν οι ομολογιούχοι αναφορικά με το εάν η MLS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν σύντομα.