ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 3,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη του εννιάμηνου για την Entersoft

Η αύξηση των εσόδων στο εννιάμηνο κατά 19% προήλθε κατά το ήμισυ οργανικά και κατά το υπόλοιπο από τις εξαγορές των LogOn και Bit Software.

Προσηλωμένη στην εκτέλεση του στρατηγικού της σχεδιασμού και σε ένα εξαιρετικά ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, η Entersoft επιτάχυνε το ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της κατά το τρίτο τρίμηνο. Κατά το εννιάμηνο του 2022 σημείωσε καθαρά κέρδη προ Φόρων 3,6 εκατ. έναντι 3,8 εκατ. στο αντίστοιχο εννιάμηνο του 2021 και EBITDA 5,6 εκατ., έναντι 5,3 εκατ. στο εννιάμηνο 2021.

Συγκεκριμένα στο τρίτο τρίμηνο του 2022 τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 6,1 εκ ευρώ σε σχέση με 4,8 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας ανάπτυξη 27%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, όσον αφορά το εννιάμηνο του 2022 σε συνολικό επίπεδο τα βασικά οικονομικά μεγέθη είναι:

 

  • Έσοδα 20,7 εκατ., έναντι 17,4 εκατ. στο εννιάμηνο 2021
  • EBITDA 5,6 εκατ., έναντι 5,3 εκατ. στο εννιάμηνο 2021
  • Καθαρά Κέρδη προ Φόρων 3,6 εκατ. έναντι 3,8 εκατ. στο εννιάμηνο 2021
  • Διατήρηση υψηλής ρευστότητας με Ταμειακά διαθέσιμα 15,7 εκατ.

Η αύξηση των εσόδων στο εννιάμηνο κατά 19% προήλθε κατά το ήμισυ οργανικά και κατά το υπόλοιπο από τις εξαγορές των LogOn και Bit Software. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με το ενιάμηνο 2021 στα 5,6 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ως αποτέλεσμα επενδύσεων στην ανάπτυξη του προσωπικού και σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα marketing και αναδιοργάνωσης του Ομίλου.

Η απόδοση όλων των επιμέρους κατηγοριών προϊόντων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς κατέγραψαν ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που αναπτύχθηκε κατά 26% σε σχέση με το ενιάμηνο 2021, διαπιστώνεται σημαντική μακροπρόθεσμη και διατηρήσιμη τάση ανάπτυξης, που αποδίδεται στη ραγδαία υιοθέτηση από την αγορά, value added λύσεων ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων, υπηρεσίας που παρέχεται από την Entersoft για πολλά έτη και στην οποία έχει αναπτυχθεί ισχυρή τεχνογνωσία και ηγετική θέση στην αγορά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης σε Core συστήματα ERP, Logistics και CRM, παρότι διψήφιοι, επηρεάστηκαν από την αναβολή αποφάσεων για νέες επενδύσεις, που εν μέρει αποδίδεται στη δυσμενή συγκυρία και εν μέρει στην αναμονή προκήρυξης έργων για την επιδότηση επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει ασταθές, αλλά θα ξεκινήσει η διαδικασία εκταμιεύσεων για επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το νέο ΕΣΠΑ. Η Entersoft έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες γεωγραφικής διαφοροποίησης της πελατειακής της βάσης, μέσω της πρόσφατης εξαγοράς στη Ρουμανία, γεγονός που αναμένεται να εντείνει το ρυθμό απόκτησης νέων πελατών και από κοινού με την εκκίνηση έργων ενταγμένων σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιδράσει θετικά στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Αύξηση 23% του τζίρου το 2022, άγγιξε τα 30 εκατ. ευρώ

Ενισχυμένα κατά 7% ήταν τα EBITDA της εταιρείας που διαμορφώθηκαν στα 9,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων παρέμειναν σταθερά σε σύγκριση με το 2021. Συνεχίζεται η ανάπτυξη της εταιρείας σε νέες αγορές, δημιουργώντας και νέα προϊόντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εξαγορά της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Entersoft

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η CGSoft δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα και το πελατολόγιο της απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εξαγορά από την Entersoft και είσοδος στο λογισμικό φαρμακείων

Ο Κλάδος των Φαρμακείων που αποκτά, διαθέτει σύγχρονες λύσεις Cloud για όλα τα Φαρμακεία και τις αλυσίδες Φαρμακείων. Ο Kλάδος της Yγείας με την Cloud συνταγογράφηση των ιατρών αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση εσόδων 16% για την Entersoft στο Α' εξάμηνο του 2022

Ανοδικά έσοδα, σταθερή κερδοφορία και καλή ρευστότητα στο πρώτο εξάμηνο καταγράφει η Entersoft στο Α΄εξάμηνο του έτους συγκριτικά με το 2021. Μικρή αύξηση στα EBITDΑ σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2021 στα €4,6 εκατ. έναντι €4,4 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2021.