ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEPA-Emporias-Papadopoulos-Ioannis

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Διευρύνεται το ενεργειακό αποτύπωμα των επενδύσεων στις ΑΠΕ

Ο Ι. Παπαδόπουλος παρουσίασε την στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την μετεξέλιξη της σε ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση με δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα της ενέργειας

Πέραν της επένδυσης σε στρατηγικές υποδομές που αποτελούν εχέγγυο για το ενεργειακό μέλλον της χώρας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ισχυροποιεί ολοένα και περισσότερο την παρουσία της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 4ο συνέδριο Renewable & Storage Forum. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα «πράσινο» χαρτοφυλάκιο 600 MW σε πλήρως ώριμα έργα, ενώ διευρύνει τις επενδύσεις της σε ακόμη περισσότερα έργα στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε την στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την μετεξέλιξη της σε ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση με δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα της ενέργειας, που έθεσε τις βάσεις ώστε η εταιρεία να διαδραματίζει σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέτωπο των ενεργειακών εξελίξεων, αλλά και η χώρα να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Το φυσικό αέριο μαζί με τις ΑΠΕ συνθέτουν το μέλλον στο ενεργειακό τοπίο της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ο συνδυασμός φυσικού αερίου και ΑΠΕ διασφαλίζει σήμερα την ενεργειακή επάρκεια και την ομαλή μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας με τις επενδύσεις που πραγματοποιεί υπηρετεί την επίτευξη και των δύο στόχων. Και για τώρα, και για το μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αναφερόμενος στην αδιαμφισβήτητη αξία του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι η εταιρεία πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη νέων υποδομών υποδοχής, αποθήκευσης και διανομής φυσικού αερίου, διαφοροποιώντας τις πηγές και οδεύσεις προμήθειάς του. «Η εταιρεία μας συμμετέχει σε σημαντικά έργα υποδομών όπως ο IGB και το FSRU, που διασφαλίζουν, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» τόνισε, προσθέτοντας ότι ειδικά ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη διπλασιάζει τη δυναμικότητα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα αλλά και τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Η αξία των έργων αυτών πολλαπλασιάζεται καθώς αναβαθμίζουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας και στο μέλλον, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν για την μεταφορά και διανομή υδρογόνου και βιομεθανίου, δύο καυσίμων με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όσον αφορά στο υδρογόνο, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας σχολίασε ότι: «Είμαστε από τους πρωτοπόρους στη συγκεκριμένη αγορά, και ως ιδρυτικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο θα αποτελέσει τη συνέχεια του φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη δεκαετία».

«Με τις κινήσεις που έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της ενέργειας, δημιουργήθηκε ένα δίχτυ ασφαλείας για τη χώρα, που εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια σήμερα, ενώ η διαρκής ενεργοποίηση και μετά το πέρας της παρούσας κρίσης, στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, θα διασφαλίσει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, επισημαίνοντας ότι «οι ΑΠΕ μπορούν να δώσουν ενεργειακή αυτονομία, η οποία είναι κρίσιμη εάν επιθυμούμε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη στην ΕΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στα 1,20 ευρώ το κιλό η τιμή του φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στην τελική τιμή πώλησης του FISIKON έχει συμπεριληφθεί εκ νέου έκπτωση από την εταιρεία, που ανέρχεται στο ποσό των 1,05€/κιλό. Χωρίς αυτή την έκπτωση, η τιμή πώλησης θα διαμορφωνόταν στα 2,25€/κιλό. 
Tambakis-Project Manager-DEPA Emporias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δ. Ταμβάκης: Προετοιμάζουμε το έδαφος για τη νέα «πράσινη» πραγματικότητα

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια μια πολυεπίπεδη στρατηγική με στόχο την καθετοποίηση και επέκταση των εταιρικών της δραστηριοτήτων και την απρόσκοπτη μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια.
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα πτώση στις τιμές φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η Fisikon, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά καθώς τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, τιμή μειωμένη κατά 14% έναντι του Νοεμβρίου.
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας με ΑΓΓΕΛΑΚΗ για μείωση των ρύπων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα της τα φορτηγά με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο. H ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με φυσικό αέριο κίνησης CNG Fisikon.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα project της ΔΕΠΑ Εμπορίας που ενισχύουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Όλα τα κρίσιμα έργα υποδομών, συνθέτουν ένα πλέγμα ασφάλειας εφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα λειτουργούν σε συνέργεια μεταξύ τους αλλά και με άλλες υποδομές, και η Ελλάδα αποκτά καθοριστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.