ΓΔ: 1411.25 -1.89% Τζίρος: 67.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή από την Ideal Holdings

Την αύξηση και στη συνέχεια μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου με στόχο την επιστροφή μετρητών καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εισηγμένης σε γενική συνέλευση στις 14 Νοεμβρίου.

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Ideal Holdings, που με αυτή την κίνηση φτάνει συνολικά να έχει προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή, με την εταιρεία να συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή και απόδοση πάνω από 3,5% θα γίνει με ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και αποτελεί συνέχεια της επιστροφής κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο 2022. Η IDEAL Holdings ολοκληρώνει με αυτό τον τρόπο, για το έτος 2022, συνολική επιστροφή κεφαλαίου  ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή και απόδοση πάνω από 5,5%.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ideal Holdings συγκαλεί το Δ.Σ. της εταιρείας για τις 14 Νοεμβρίου, με θέμα την καταβολη μετρητών στους μετόχους από τη διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το Άρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης,, η ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. έχει ως εξής:

«Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το Άρτιο" και ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, καθώς και αντίστοιχη τροποποίηση της παρ.1 του άρθρου 5 του Καταστατικού. 2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους, καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση της παρ.1 του άρθρου 5 του Καταστατικού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Στο 11,69% το ποσοστό της Truad Verwaltungs

Έως τις 22.12.2023, η Truad κατείχε έμμεσα μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων εταιρειών 11,69% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχεί σε 5.613.337 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της Εταιρείας).