ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intrakat
Τα γραφεία διοίκησης της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Intrakat: Αποφασίζει για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ΑΠΕ καθώς και σε νέες επενδύσεις σε real estate σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με στόχο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 100 εκατ. ευρώ το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους - ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχήςτους, να τοποθετηθούν.

Αναλυτικότερα, για την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου, το ΔΣ της Intrakat προτείνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των 100 εκατ. ευρώ και την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 1,17 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Intrakat, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και νέες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Η Intrakat διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο, κορυφαίο όμιλο με μακρόπνοη προοπτική. Έχουμε έντονο αναπτυξιακό προσανατολισμό, προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά στον μετασχηματισμό της εταιρείας και διαμορφώνουμε μια στέρεη και βιώσιμη κεφαλαιακή δομή, η οποία θα μάς επιτρέψει να διερευνήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες για εξαγορές στους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας» και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να επανατοποθετήσουμε τον όμιλο τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας έναν δυνατό περιφερειακό παίκτη με ισχυρό επιχειρηματικό αποτύπωμα».

Η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι οι νέοι κύριοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα η σημαντική έκπτωση (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 21/10/22) στην τιμή απόκτησης κάθε νέας μετοχής και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να δώσει σε όλους τους παλαιούς μετόχους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πιλοτικό έργο για κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο μετρό

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες αλλά και την πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.
Intrakat-Aerodromio-Paros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σύμβαση 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου

Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ.