ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Netcompany- Intrasoft

Netcompany - Intrasoft: Ο ρόλος στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες ψηφιοποίησης στο ΙΚΑ ενώ ανέλαβε και την τεχνική μετάβαση/δημιουργία προς τον ΕΦΚΑ στα μέσα της δεκαετίας του 2010. 

Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του οργανισμού ευχαρίστησαν την Netcompany-Intrasoft για την συμβολή της στην συνολική διαδικασία και το ρόλο της στον ΕΦΚΑ τις τελευταίες δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Netcompany-Intrasoft παρείχε ιστορικά υπηρεσίες ψηφιοποίησης στο ΙΚΑ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ανέλαβε και την τεχνική μετάβαση/δημιουργία προς τον ΕΦΚΑ στα μέσα της δεκαετίας του 2010. Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι τεχνικές λύσεις που έχει δημιουργήσει η εταιρεία εξασφαλίζουν την απονομή και την καταβολή των συντάξεων σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, συμβάλλοντας στην δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών μέσα από την τεχνολογία.

Τον Οκτώβριο του 2021 η Netcompany-Intrasoft εντάχθηκε στην οικογένεια του Ομίλου Netcompany. Η συμπόρευση με τη Netcompany-Intrasoft, συνιστά όπως επισημαίνεται, το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού τεχνολογικού γίγαντα, αξιοποιώντας τις τρέχουσες ευκαιρίες, με κοινό όραμα την οικοδόμηση βιώσιμων κοινωνιών μέσω της ψηφιοποίησης.

Μια από τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει η τρέχουσα συγκυρία, είναι η ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης. Μάλιστα η Ελλάδα, όχι απλώς εντάσσεται στο RRF, αλλά θα λάβει τη μεγαλύτερη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου, ύψους 30 δισ. ευρώ - κονδύλια που αντιστοιχούν στο 17% του ΑΕΠ της χώρας. Στον κλάδο Πληροφορικής και Τεχνολογίας αναλογούν περίπου 3,5 δισ. ευρώ - ποσό πρωτοφανές για τα δεδομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την ανάγκη για ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών.
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φουσκωμένες» από λάθος 572.000 συντάξεις Μαρτίου, πειθαρχικός έλεγχος

Το συνολικό ποσό, που πληρώθηκε, ανέρχεται στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.