ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αναβολή της έκτακτης ΓΣ της Intrakat μετά από αίτημα του Δ. Κούτρα

Η νέα γενική συνέλευση που έχει ως θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 100 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Εκεί θα αξιοποιηθούν οι πόροι της ΑΜΚ από την εταιρεία.

Αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Intrakat που είχε σαν θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο κ. Δημήτρης Κούτρας, το οποίο και έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα η νέα ημερομηνία για την γενική συνέλευση να ορίζεται πως θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Το αίτημα αναβολής του κ. Κούτρα που κατέχει το 8,1% της εταιρείας έγινε από τον αδελφό του Αθανάσιο Κούτρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intrakat που προανήγγειλε την γενική συνέλευση, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι κατά 100 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους - ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχής τους, να τοποθετηθούν.

Αναλυτικότερα, για την έκτακτη γενική συνέλευση το ΔΣ της Intrakat έχει προτείνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των 100 εκατ. ευρώ και την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 1,17 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Intrakat, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και νέες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι οι νέοι κύριοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα η σημαντική έκπτωση (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 21/10/22) στην τιμή απόκτησης κάθε νέας μετοχής και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να δώσει σε όλους τους παλαιούς μετόχους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πιλοτικό έργο για κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο μετρό

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες αλλά και την πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.
Intrakat-Aerodromio-Paros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σύμβαση 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου

Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ.