ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Επαφές Ελλάκτωρ με AVAX για εξαγορά ποσοστών στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Οι δυο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.. Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική αναφέρει η Avax.

Συζητήσεις με την AVAX για την απόκτηση ποσοστών στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου μέσα από την εξαγορά μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% αντιστοίχως, πραγματοποιεί η Ελλάκτωρ, σύμφωνα με απάντηση της σε ερώτημα της Επ. Κεφαιλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως. Η εταιρεία τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Από την πλευρά της η Avax, κατόπιν ερωτήματος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την συμμετοχή της εταιρείας στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, διευκρίνισε ότι, όπως έχει ήδη αναφερθεί στις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ο όμιλος ΑΒΑΞ έχει λάβει την απόφαση να απο-επενδύσει από ορισμένες συμμετοχές, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης.

Στα πλαίσια αυτά η εταιρεία διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχοντας καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της.

Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική. Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο AVAX σε εργοτάξιο
ΑΓΟΡΕΣ

Optima Bank: «Αγορά» για AVAX και νέα τιμή-στόχος στα 3,81 ευρώ

Η Optima Bank διατηρεί την σύσταση «Αγορά» για την AVAX και ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 3,81 ευρώ από 3,03 ευρώ. Βλέπει περιθώριο ανόδου 21,3% από τα 3,14 ευρώ (09/01/2026), με οδηγό τη δυναμική της κατασκευής και τις αναβαθμίσεις κερδών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «μεγάλοι» των κατασκευών στη «μάχη» για οδικά ΣΔΙΤ 700 εκατ. ευρώ

ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AKTOR – Metlen ατην κούρσα για τις συμπράξεις κατασκευής των αξόνων που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στις συνδέσεις Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη, όπου κυκλοφορούν και πολλά βαρέα οχήματα.
Εξάρχου - Μπουλούτας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AKTOR εξαγόρασε πλήρως την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από την ΅Ελλάκτωρ

Ο Όμιλος AKTOR ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 194,6 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη θέση του στις υποδομές και διαμορφώνοντας ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.