ΓΔ: 921.24 -0.13% Τζίρος: 2.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Linde-Hydrogen
Φωτο: Shutterstock

Η Linde ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD, ενώ το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

Την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα ξεκίνησε η Linde Hellas, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH. Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και περιβάλλον, καθώς και για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών. Το ενδιαφέρον για λύσεις πράσινου υδρογόνου αυξάνεται σημαντικά σε βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα και αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς. Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που η Linde κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την καθιέρωση της οικονομίας πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, επιτρέποντάς μας να προωθήσουμε την ατζέντα βιωσιμότητας σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Oana Reiber, Γενική Διευθύντρια της Linde Hellas. «Αυτό ήταν μόνο το πρώτο στάδιο, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε νέα έργα και να επενδύουμε στο πράσινο υδρογόνο ώστε να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκίνησης».

Η Linde δραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την ενεργειακή πηγή έως την κατανάλωση, παρέχοντας λύσεις για τη χρήση του υδρογόνου στη βιομηχανία και την αυτοκίνηση.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών στον κόσμο, η Linde διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία βοηθά ενεργά τους πελάτες της να απανθρακοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υδρογόνου, μέσω παγκόσμιας κλάσης εφαρμογών, των βασικών συμμαχιών και των εγχειρημάτων της. Αξιοποιώντας την υπάρχουσα δραστηριοποίηση σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου, η Linde υλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε πληθώρα εφαρμογών και βιομηχανιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Υπερδιπλασιασμός του συστήματος ενέργειας μέχρι το 2030

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξει» η πράσινη μετάβαση, χαρακτηρίζοντας την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου ως ένα νέο διάδρομο για ανταλλαγή καθαρής ενέργειας μεταξύ Ευρώπης και Β. Αφρικής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος ο Διονύσης Ανδρωνάς

Ο νέος γενικός διευθυντής θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των λειτουργιών της εταιρείας στην ελληνική αγορά, εστιάζοντας στη διατήρηση της επιτυχημένης πορείας της, στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, καθώς και στην ανάδειξη της θετικής συμβολής των ΑΠΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Η πράσινη μετάβαση είναι πραγματικότητα και όχι fake news

Απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της ΕΦΣΥΝ με τίτλο "Fake news" δίνει ο Διαχειριστής και τονίζει ότι όλα τα δεδομένα για τη λειτουργία του ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς είναι πάντοτε διαθέσιμα από την εφαρμογή IPTO Analytics.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από ΑΠΕ κατά 100% η παραγωγή ρεύματος για πρώτη φορά στην ιστορία

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ στις 7 Οκτωβρίου, η παραγωγή από ΑΠΕ κάλυψε πλήρως τη ζήτηση καθώς η παραγωγή από μονάδες που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν από 98% έως 121%.