ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Coral: Αύξηση 60% στα κέρδη προ φόρων, στα 68 εκατ. το 9μηνο

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων καθώς και στην αύξηση κατά 6% του όγκου πωλήσεων λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων στη χώρα.

Μεγάλη αύξηση τζίρου και της κερδοφορίας κατέγραψε το εννεάμηνο ο όμιλος Coral το 2022. Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανήλθαν σε 68 εκατ. έναντι κερδών προ φόρων 42 εκατ. του αντίστοιχου ενιάμηνου του 2021

Επίσης ο μικτός κύκλος εργασιών του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 διαμορφώθηκε στο ποσό των 2.687 εκατ. αυξημένος κατά 916 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2021, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 52%.

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων καθώς και στην αύξηση κατά 6% του όγκου πωλήσεων λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας.

Κατά συνέπεια το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου ανήλθε σε 210 εκατ. ή σε 8% επί του κύκλου εργασιών, έναντι 179 εκατ. ή σε 10% επί του κύκλου εργασιών της συγκριτικής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 17% περίπου.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανήλθαν σε 68 εκατ. έναντι κερδών προ φόρων 42 εκατ. του αντίστοιχου ενιάμηνου του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 60%.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2022 δεν παρατηρήθηκε σημαντική μεταβολή στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, η σχέση καθαρού δανεισμού προς συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική.

Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η Εταιρεία και ο Όμιλος διαθέτουν επαρκείς πόρους που διασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους ως «Βιώσιμη Οικονομική Μονάδα» (Going Concern) στο προβλέψιμο μέλλον.

Ειδικότερα:

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει εξασφαλίσει γραμμές χρηματοδότησης περίπου 428 εκατομμυρίων Ευρώ που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την υλοποίηση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων όπως αυτές έχουν ήδη προγραμματισθεί. Ως προς τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε διευκρινίζεται ότι η λειτουργία και η υλοποίηση των στόχων του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν σημαντικά και δεν αναμένεται να επηρεαστούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας βιοκαυσίμων Verd από τη Motor Oil

Η VERD που ιδρύθηκε το 2005, ηγείται στον κλάδο της συλλογής απόβλητων βρώσιμων ελαίων στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ που συλλέγει ετησίως περίπου 25.000 τόνους αποβλήτων ελαίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακή μετάβαση, με ορίζοντα το 2030

Κάτω από αυτή την «ομπρέλα» βρίσκονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, τα πετροχημικά προϊόντα, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα, το υδρογόνο και σαφώς η απανθρακοποίηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση 55% των κερδών στο εννεάμηνο, ανήλθαν στα 5,36 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα επίσης κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο κλείνοντας μία ακόμα χρήση με σημαντική βελτίωση του συνόλου των μεγεθών της ενώ παράλληλα εξακολουθεί να μειώνει τον τραπεζικό της δανεισμό.