ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν από την έκτακτη ΓΣ των μετόχων αλλαγές στο καταστατικό

Οι αλλαγές στο καταστατικό σχετίζονται με την προσαρμογή στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΗ μετά την εξαίρεση της από το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου και της ΕΕΣΥΠ.

Εγκρίθηκαν σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι εισηγήσεις για αλλαγές στο καταστατικό και την πολιτική αποδοχών των μελών του ΔΣ της επιχείρησης, όπως προτάθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η γενική συνέλευση συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Γιώργου Στάσση.

Οι αλλαγές στο καταστατικό (εγκρίθηκαν με πλειοψηφία 91,6 %) σχετίζονται με την προσαρμογή στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΗ μετά την εξαίρεση της από το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου και της ΕΕΣΥΠ. Προβλέπεται επίσης η σύσταση Επιτροπής Προμηθειών από τον διευθύνοντα σύμβουλο, τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, και γενικούς διευθυντές.

Σε σχέση με την πολιτική αποδοχών (εγκρίθηκε από το 89,42 %) για τα μέλη του ΔΣ προβλέπονται σταθερές και μεταβλητές αποδοχές, ανάλογες με εκείνες που ισχύουν για τα στελέχη της επιχείρησης, οι οποίες εξαρτώνται από την επίτευξη οικονομικών, στρατηγικών και περιβαλλοντικών στόχων καθώς και συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών.

Τέλος υπερψηφίστηκαν με 87,2% αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας με τη εκλογή του κ. Χρήστου - Στέργιου Γκλαβάνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DEI-Katasthma-marousi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική υπηρεσία από ΔΕΗ για συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Η ΔΕΗ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της από πάροχο και παραγωγό ενέργειας σε ένα σύμβουλο ενέργειας όπου μέσα από την πλατφόρμα θα παρέχονται στους καταναλωτές ολοκληρωμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.