ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Fieratex

Fieratex: Ζημίες 722 χιλ. στο εννεάμηνο, αλλά ενίσχυση 7% για τον τζίρο

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 7% στα 20.247 χιλ. ευρώ, ενώ σταθερό διατηρήθηκε το επίπεδο δανεισμού της, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αρνητική πορεία ακολούθησαν τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας Fieratex στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε ο κύκλος εργασιών της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας διατηρήθηκε η αυξητική τάση του Κύκλου Εργασιών, στο εννεάμηνο του έτους, ο οποίος ανήλθε σε ευρώ 20.247 χιλ. έναντι ευρώ 18.844 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 7%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εννεάμηνο του έτους, ανήλθαν σε ευρώ 32 χιλ. έναντι ευρώ 1.802 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ΕΒΙΤ, ανήλθαν σε ζημίες ευρώ 722 χιλ. έναντι κερδών 1.126 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Διατηρήθηκε το επίπεδο του καθαρού δανεισμού (ευρώ 5.513 χιλ. έναντι ευρώ 5.385 χιλ. και μειώθηκε κατά 873 χιλ. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Όσον αφορά το Γ’ τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα ευρώ 5.148 χιλ. ή 1% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημίες ευρώ 113 χιλ. έναντι κερδών ευρώ 521 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε ζημίες ευρώ 305 χιλ. από κέρδη ευρώ 355 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η ενεργειακή κρίση και οι ευρύτερες επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία στις διεθνείς αλυσίδες παραγωγής επιδείνωσαν τους κινδύνους που μπορεί να προέλθουν είτε από το δίκτυο των προμηθειών, είτε από αυτό της προώθησης των προϊόντων της Εταιρίας.

Εκτιμούμε ότι η πιθανότητα ανάσχεσης του ρυθμού μεγέθυνσης της παγκόσμιας οικονομίας εξ αιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των γενικότερων πληθωριστικών πιέσεων που ασκούν στην παγκόσμια οικονομία η αναστάτωση στις αλυσίδες εφοδιασμού λόγω της πανδημίας COVID-19 και των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία είναι μεγάλη.

Η εταιρία προχώρησε σε περιορισμένη αύξηση του τιμοκαταλόγου των προϊόντων της θέλοντας αφενός να μην μεταφέρει στην αγορά την σημαντικότατη αύξηση του κόστους και αφετέρου να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Παράλληλα προχώρησε σε αλλαγή του βασικού καυσίμου στο εργοστάσιο, από φυσικό αέριο σε υγραέριο (LPG) που είναι σημαντικά πιο οικονομικό.

Επισημαίνουμε τέλος ότι εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, κάθε πρόβλεψη θα ήταν τουλάχιστον ανεδαφική. Παρά ταύτα όμως τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η εταιρία για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, στα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρίας, θα φανούν τον επόμενο χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ