ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Αιολικά ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά 2 MW εξαγόρασε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

Στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, ανακηρύχθηκε  ως προτιμητέος επενδυτής η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Συγκεκριμένα, υπεγράφη η συμφωνία  πώλησης (SPA) των μετοχών εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.
 
«Ευχαριστούμε τους  συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το έντονο ενδιαφέρον τους. Η Piraeus Equity Partners μέσω  του πλειοδοτικού διαγωνισμού, έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της», ανέφερε ο κ.  Ίων Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Equity Partners.
 
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Πιστοί στη στρατηγική μας συνεχίζουμε με επιτυχία τη δέσμευση μας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ελληνική κι όχι μόνο αγορά ενέργειας. Η ολοκλήρωση της απόκτησης  αυτών των 46 ΜW θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας». 
 
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό τους συνήθεις όρους και εγκριτικές διαδικασίες.

Η Grant Thornton υπήρξε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η KLC Law Firm νομικός σύμβουλος της Piraeus Equity Partners. Την ομάδα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υποστήριξαν σε αυτή τη συναλλαγή η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Reed Smith ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος, η KPMG ως λογιστικός και φορολογικός σύμβουλος και η TÜV Austria Hellas ως τεχνικός σύμβουλος.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρηματικό σχέδιο ΔΕΗ: Ενιαίος ηλεκτρικός χώρος από Μεσόγειο έως Βαλτική

Η ΔΕΗ σχεδιάζει επέκταση σε Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία, αξιοποιώντας τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ως επενδυτική ευκαιρία, ενόψει απουσίας διασυνδέσεων που θα μείωναν τις διαφορές τιμών.