ΓΔ: 1413.26 0.00% Τζίρος: 47.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Περιορισμένος ο κίνδυνος από την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο βαθμός δυσκολίας για την πρόσβαση στις πληροφορίες που προσπάθησαν να αποσπάσουν οι χάκερ συνέβαλε στον περιορισμό της ζημιάς. Τί δεδομένα προσπάθησαν να αποσπάσουν οι κυβερνοεγκληματίες.

Περιορισμένος φαίνεται να είναι ο αντίκτυπος από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις 20 Μαρτίου που όπως διαπιστώθηκε από την ομάδα ασφαλείας τους, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα που τηρούνται από την εταιρεία.

Ειδικότερα, πρόκειται για δεδομένα συναλλασσόμενων, φυσικών και νομικών προσώπων και εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία η εταιρεία όφειλε να τηρεί βάσει της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας. Στα δεδομένα αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνονται και στοιχεία όπως: δεδομένα ταυτοποίησης, δεδομένα επικοινωνίας, δεδομένα τιμολόγησης.

Ο βαθμός δυσκολίας στην προσβασιμότητα των εν λόγω πληροφοριών σε συνδυασμό με τα μέχρι στιγμής ευρήματα από την ενδελεχή έρευνα της εταιρείας, οδηγούν στην εκτίμηση για περιορισμένο αντίκτυπο των συνεπειών του εν λόγω συμβάντος για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Υπογραμμίζεται ότι, από την στιγμή που διαπιστώθηκε η κυβερνοεπίθεση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έλαβαν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να την ανακόψουν και να περιορίσουν τις συνέπειες αυτής, συνεργάστηκαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προέβησαν σε όλες τις γνωστοποιήσεις προς τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο καθημερινότητα για εταιρείες και οργανισμούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Είναι δε ενδεικτικό ότι τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα εκατοντάδες κακόβουλες επιθέσεις.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες τους, διαβεβαιώνουν ότι, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για θωράκιση των ψηφιακών τους συστημάτων και διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου κυβερνοασφάλειας, προχώρησαν σε σημαντικές ενέργειες περαιτέρω θωράκισης, ενισχύοντας την υφιστάμενη αρχιτεκτονική ασφάλειας και λαμβάνοντας πρόσθετα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Ζημιές 28 εκατ. και αρνητικά ίδια κεφάλαια 102,2 εκατ. για το 2022

Τα κόστη της κυβερνοεπίθεσης, οι προβλέψεις για τη διακοπείσα δραστηριότητα των ΕΛΤΑ Ενέργειας και η συνεχιζόμενη πτώση της αλληλογραφίας επηρέασαν τα οικονομικά μεγέθη. Διαχειριστικό έλεγχο για τις χρήσεις 2021-2022 έχει παραγγείλει η νέα διοίκηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΛΤΑ ολοκληρώνουν την αναδιοργάνωση του δικτύου τους μέσα σε 4 μήνες

Tα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο: Νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας

Ο Γρ. Σκλήκας θα υποστηρίξει τη στρατηγική για την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛ.ΤΑ. παράλληλα  με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορεία της εταιρείας, τόνισε ο CEO του Υπερταμείου Γρ. Δ. Δημητριάδης.
Marios-Tempos-ELTA-CEO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μάριος Τέμπος ανέλαβε ως μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ

Η μεταβατική θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ, όπως αυτή ορίζεται βάσει των διαδικασιών του Υπερταμείου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλος

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους πως δεν τίθεται θέμα αυτοτελών αμοιβών προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα.