ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eldorado-xrysos-gold
Φώτο: Eldorado Gold

Η «Fluor» επιλέχθηκε για την υλοποίηση του έργου στις Σκουριές Χαλκιδικής

«Η εκτέλεση αυτού του έργου θα βασιστεί στην τεχνική εξειδίκευση της Fluor σε έργα μεγάλης κλίμακας χρυσού και χαλκού», δήλωσε ο Tony Morgan, πρόεδρος της επιχείρησης.

 

Η Fluor Corporation (NYSE: FLR) ανακοίνωσε σήμερα ότι επιλέχθηκε από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Α.Ε., εξολοκλήρου θυγατρική της Eldorado Gold Corp., για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών (EPCM) για το έργο εξόρυξης χρυσού-χαλκού στις Σκουριές, που βρίσκεται στην Χαλκιδική.

Η Fluor κατοχύρωσε το μερίδιό της στο έργο επενδυτικής αξίας 845 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022. «Η εκτέλεση αυτού του έργου θα βασιστεί στην τεχνική εξειδίκευση της Fluor σε έργα μεγάλης κλίμακας χρυσού και χαλκού», δήλωσε ο Tony Morgan, πρόεδρος της επιχείρησης Fluor Mining & Metals.

«Στην Fluor, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα παρέχει τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να υποστηρίξει τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το αντικείμενο εργασιών της Fluor περιλαμβάνει έργα υποδομής, εγκαταστάσεις εκτός σχεδίου, περιοχές διαδικασιών και διήθηση απορριμμάτων. Το έργο αναμένεται να παράγει, κατά μέσο όρο, 140.000 ουγγιές χρυσού και 67 εκατομμύρια λίβρες χαλκού ετησίως μέσα στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου.

Το γραφείο της Fluor στο Βανκούβερ θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου με την υποστήριξη των γραφείων της στο Νέο Δελχί και στο Κάλγκαρι. Η διαχείριση των χερσαίων κατασκευών και η λεπτομερής μηχανική θα διευθύνονται από το γραφείο της Fluor στην Ελλάδα και θα εκτελούνται από μια κοινοπραξία παρόχων υπηρεσιών μηχανικής με έδρα την Ελλάδα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Στην κορύφωση της κατασκευής, το έργο αναμένεται να απασχολήσει έως και 800 ντόπιους εργάτες και να δημιουργήσει 1.400 μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το 2023 και το έργο εκτιμάται πως θα διαρκέσει 2,5 έως 3 χρόνια, ενώ η πρώτη παραγωγή αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Σχετικά με τη Fluor Corporation

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η Fluor Corporation (NYSE: FLR) χτίζει ένα καλύτερο μέλλον, εφαρμόζοντας τεχνογνωσία παγκόσμιας κλάσης, προκειμένου να δώσει λύση στις μεγαλύτερες προκλήσεις των πελατών της. Οι 41.000 εργαζόμενοι της παρέχουν επαγγελματικές και τεχνικές λύσεις που προσφέρουν ασφαλή, καλά εκτελεσμένα και αποδοτικά έργα σε πελάτες ανά τον κόσμο.

Τα έσοδα της για το 2021 ανέρχονται σε 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κατατάσσεται στην 259η θέση μεταξύ των εταιρειών της λίστας Fortune 500. Με έδρα το Ίρβινγκ του Τέξας, η Fluor παρέχει υπηρεσίες μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών για περισσότερα από 110 χρόνια.

Σημειώνεται ότι το κείμενο στην αρχική γλώσσα-πηγή της παρούσας ανακοίνωσης είναι η επίσημη, αυθεντική έκδοση. Οι μεταφράσεις παρέχονται μόνο για λόγους ευκολίας και θα πρέπει να διασταυρωθούν με το κείμενο στη γλώσσα-πηγή, το οποίο αποτελεί τη μοναδική έκδοση του κειμένου με νομική ισχύ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΚΟΣ: Αναπτυξιακό άλμα με επενδύσεις - Τα επόμενα βήματα για τον όμιλο

Ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της γερμανικής εταιρείας KRONES.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Latsco Family Office εισέρχεται στην OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

H OCTANE Έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 800 έργα στρατηγικής, βελτιστοποίησης εμπειρίας πελάτη, και εταιρικής οργάνωσης.
BC PARTNERS, STATHOPOULOS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Σταθόπουλος - BC Partners Europe: Tα συστατικά στο δρόμο προς την επιτυχία

O άνθρωπος που κρατά τα ηνία της BC Partners στην Ευρώπη, βρισκόταν στην Ελλάδα με την ιδιότητά του μέλους του Board of Directors της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ το 2022 και διεύρυνση του δικτύου

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αριστοτέλης Παντελιάδης το κόστος ενέργειας για τον όμιλο το 2022 εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένο κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ, στα 26,4 εκατ. ευρώ.