ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intrakat
Τα γραφεία διοίκησης της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Υπερκαλύφθηκε με προσφορές 117 εκατ. ευρώ η αύξηση κεφαλαίου της Intrakat

Τα νέα κεφάλαια που συγκέντρωσε η εταιρεία θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στη διεκδίκηση νέων έργων αλλά και σε εξαγορές που θα της δώσουν πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αύξηση κεφαλαίου της Intrakat που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές που υπερκάλυψαν τον αρχικό στόχο που είχε θέσει η κατασκευαστική εταιρεία, με τις νέες μετοχές που θα μπουν σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ από τις 2 Φεβρουαρίου να διατίθενται στα 1,17 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της INTRAKAT και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν μείνει αδιάθετες μετοχές καθώς η αύξηση υπερκαλύφθηκε από όσους είχαν δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφής, οι οποίοι προσέφεραν το ποσό των περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι του αρχικού στόχου για άντληση ποσού 100 εκατ. ευρώ).

Όπως είναι γνωστό εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές -με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων- ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την κατανομή των Νέων Μετοχών θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα πιστοποιηθεί η καταβολή του ποσού της ΑΜΚ από το ΔΣ της INTRAKAT.

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Intrakat να εξοφλήσει προμηθευτές, να διεκδικήσει νέα έργα, να προχωρήσει σε εξαγορές και στη σύναψη συμμαχιών που θα της προσδώσουν πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό. 

Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Ιntrakat διαμορφώνεται σε 1,3 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα αξίας άνω των 6 δισ. ευρώ. Στον τομέα των ΑΠΕ, μετά την εξαγορά αδειών για την κατασκευή 500 MW φωτοβολταϊκών πάρκων, η Intrakat διαθέτει προς ανάπτυξη συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πιλοτικό έργο για κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο μετρό

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες αλλά και την πρόσβαση των επιβατών στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.
Intrakat-Aerodromio-Paros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σύμβαση 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου

Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ.