ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε η δημόσια πρόταση Γεράρδου για Πλαίσιο

Όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οικογένεια Γεράρδου προσφέρει 4,58 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση του κ. Γεωργίου Γεράρδου προς τους μετόχους της εταιρείας Πλαίσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3461/2006.

Υπενθυμίζουμε πως η οικογένεια Γεράρδου προσφέρει 4,58 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που του προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της Περιόδου Αποδοχής.

Όπως είχε αναφέρει το BD, η οικογένεια Γεράρδου θα πρέπει να καταβάλει 18 εκατ. ευρώ (3.932.952 μετοχές Χ 4,58 ευρώ) για να αποκτήσει το 100% της εταιρείας και να αιτηθεί τη διαγραφή από το ΧΑ. Τα οφέλη είναι προφανή: θα παίρνει όλα τα μερίσματα, θα γλιτώσει πολλά λειτουργικά έξοδα και δεν θα δημοσιεύει αναλυτικά τις επιδόσεις της ώστε να γνωρίζει ο ανταγωνισμός την οικονομική της κατάσταση.

Η εταιρεία εισήχθη στο ΧΑ το 2000 εισπράττοντας 1,5 εκατ. ευρώ (αναγωγή από δραχμές της εποχής) και από τότε έχει εμφανίσει μόνο κερδοφόρες χρήσεις και έχει μοιράσει μερίσματα της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Είναι μια νοικοκυρεμένη εταιρεία με πολλές πρωτιές, όπως η ίδρυση του πρώτου ηλεκτρονικού καταστήματας, η παράδοση των προϊόντων στο σπίτι, η εκτενής εκπαίδευση του προσωπικού  αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτική, καθώς οι ξένες αλυσίδες με παρόμοια προϊόντα που επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα έσπασαν τα μούτρα τους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2021 πέτυχε ρεκόρ τζίρου 453 εκατ. ευρώ και EBITDA 20 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο του 2022 είχε τραπεζικό δανεισμό 12,2 εκατ. ευρώ και διαθέσιμα 40 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στις πωλήσεις τεχνολογίας (PC, ηλεκτρονικές εφαρμογές), στις πωλήσεις ειδών γραφείου, στην κινητή τηλεφωνία  και εδώ και μερικά χρόνια στον τομέα των λευκών ηλεκτρικών συσκευών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του συμπληρωματικού δελτίου της Attica Bank

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Attica Bank αφορά την ΑΜΚ με έκδοση, μέσω δημόσιας προσφοράς, έως 35.062.731 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ύψος άντλησης κεφαλαίων έως 473.346.868,50 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΙG: Υπέβαλε δημόσια πρόταση η Πειραιώς προσφέροντας 0,1668 ευρώ ανά μετοχή

Η τράπεζα ενίσχυσε το ποσοστό της στη MIG στο 41,42%. Η «εξουδετέρωση» του Μάριου Ηλιόπουλου θα κοστίσει στην τράπεζα περί τα 107 εκατ. ευρώ. Πρόθεση της Πειραιώς να παραμείνει στο Χρηματιστήριο η MIG