ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ακίνητο στο Ψυχικό έναντι 1,5 εκατ. ευρώ απέκτησε η Τεχνική Ολυμπιακή

Η εξαγορά έγινε από την εταιρεία Χιλτοπ Ελλάς, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση η καταβολή του 1,5 εκατ. ευρώ θα γίνει σε δύο δόσεις έως και τις 30 Ιουνίου.

Την απόκτηση ακινήτου στο Ψυχικό με επιφάνεια 520,38 τετραγωγικά μέτρα στο Ψυχικό έναντι του ποσού των 1,5 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: 

«H Εταιρεία με την επωνυμία "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε." ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της από 1/12/2022 ανακοίνωσής της σχετικά με την απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια, προέβη σήμερα στην υπογραφή συμβολαίου με αντικείμενο την αγορά οριζόντιας ιδιοκτησίας από την εταιρεία με την επωνυμία «ΧΙΛΤΟΠ ΕΛΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»).

Η οριζόντια ιδιοκτησία ευρίσκεται στο Ψυχικό και έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά πεντακόσια είκοσι και 0,38 (520,38) με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου δώδεκα και 0,50 εκατοστά (12,50/100) επί του όλου οικοπέδου επιφανείας μέτρων τετραγωνικών δύο χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα τριών (2.933,00).

To τίμημα για την ως άνω συναλλαγή ανήλθε σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (€1.500.000,00). Από το ανωτέρω τίμημα:

(α) ευρώ ένα εκατομμύριο διακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες (€1.275.000,00) εξοφλήθη ως εξής:

  • ποσό ευρώ ένα εκατομμύριο διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (€1.225.000,00), συμψήφισε η Αγοράστρια με χρηματική απαίτηση που είχε κατά της Πωλήτριας, απορρέουσα από Σύμβαση πίστωσης δι’ ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού, προκειμένου οι αμοιβαίες απαιτήσεις τους να αποσβεσθούν δια συμψηφισμού, κατ΄ άρθρο 440 επ. του Αστικού Κώδικα.
  • ποσό ευρώ πενήντα χιλιάδες (€50.000,00) καταβλήθηκαν μετρητά με την υπογραφή του συμβολαίου,

(β) το υπόλοιπο τίμημα, ευρώ διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (€225.000,00), θα καταβληθεί μέχρι τις τριάντα (30) Ιουνίου του έτους δύο χιλιάδες είκοσι τρία (2023).

Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Γκρίνιες» στη ΓΣ της Lamda Development για την πορεία της μετοχής

Ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Οδ. Αθανασίου, υποστήριξε ότι η υποαπόδοση σε σύγκριση με τον Γεν. Δείκτη οφείλεται και στη γενικότερη τάση που επικρατεί διεθνώς για τις μετοχές εταιρειών Real Estate.
MIG-Mig
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην απόκτηση γραφείων στη Σταδίου προχώρησε η MIG, έναντι 2,8 εκατ.

Το τίμημα για την αγορά ανήλθε σε 2,8 εκατ. ευρώ (πλέον φόρων και εξόδων) και χρηματοδοτήθηκε από Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας. Τα γραφεία είναι μισθωμένα με μακροχρόνιο μισθωτήριο συμβόλαιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Ισχυρή βελτίωση λειτουργικών μεγεθών, υπερδιπλασιασμός επενδύσεων

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφθασαν στα 7,1 εκατ. ευρώ (+17%). Έκτακτες δαπάνες που σχετίζονται με την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιακού δανείου επηρεάσαν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Απέκτησε επιχειρηματικό πάρκο στο Χαλάνδρι αντί 6,5 εκατ.

Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας που το απέκτησε από την Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022. Τί δίνει στην εταιρεία η απόκτηση του νέου επιχειρηματικού πάρκου.