ΓΔ: 1416.49 -1.53% Τζίρος: 54.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:32:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kopelouzos sisi aigyptos

Συνάντηση είχε ο Δ. Κοπελούζος με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατά βάση η υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο και τη μεταφορά της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, παρουσία και του πρωθυπουργού της χώρας, Μουσταφά Μαντμπούλι και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατά βάση η υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο και τη μεταφορά της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της αιγυπτιακής Προεδρίας:

«Σήμερα, ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δημήτρη Κοπελούζο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Dr. Moustafa Madbouly, ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr. Mohamed Shaker και ανώτερα στελέχη του ελληνικού Ομίλου.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Ahmed Fahmy, δήλωσε ότι η συνάντηση άγγιξε τις ευκαιρίες συνεργασίας με τον ελληνικό όμιλο για την υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο και τη μεταφορά της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό θα μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των σύγχρονων υποδομών που δημιούργησε και ανέπτυξε η Αίγυπτος στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια, εκτός από τους φυσικούς πόρους που διαθέτει, όπως οι αιολικές και ηλιακές πηγές ενέργειας.

Υπήρξε συμφωνία για τη συνέχιση των εν εξελίξει μελετών για την αποκρυστάλλωση της συνεργασίας με τον όμιλο Κοπελούζου για τη δημιουργία έργων παραγωγής και μεταφοράς καθαρής ενέργειας από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, ώστε να εδραιωθεί η θέση της Αιγύπτου ως περιφερειακού κόμβου για την εμπορία όλων των ειδών ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Omilos-Kopelouzou-Karydas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Κοπελούζου: Η στρατηγική σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης «GREGY»

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας -  Αιγύπτου στοχεύει να μεταφέρει από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και μέσω τη Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη, 3.000 μεγαβάτ πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.
businessdaily-Kopelouzos-Sissi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση προέδρου Σίσι με τον Δημ. Κοπελούζο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου "GREGY Project" για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με 2 ομίλους για κατασκευή υπεράκτιου αιολικού

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για το πάρκο ισχύος 216MW που θα εγκατασταθεί στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και γίνεται η μοναδική μέτοχος της «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.».
businessdaily-FSRU Alexandroupolis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ε. Κοπελούζου: Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του FSRU Αλεξανδρούπολης

Με την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου ανοίγει ο δρόμος και την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του, τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο δεκαετίες ισχυρής επενδυτικής παρουσίας στην Αίγυπτο μετρά η Alumil

Η συστηματική και μεθοδική ανάπτυξη της εταιρείας στην αιγυπτιακή αγορά, αλλά και η εγνωσμένη αξία της στον κλάδο της διεθνώς συνέβαλαν ώστε να συμμετέχει σε άνω του ενός τρίτου των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στην Αίγυπτο.