ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Aegean

Νέα απευθείας δρομολόγια της Aegean στη Σ. Αραβία και το Κουβέιτ

Με 10 απευθείας δρομολόγια συνολικά σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Λίβανο, και Κουβέιτ η εταιρεία διασυνδέει την Ελλάδα και την Ευρώπη με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εγκαινιάζοντας την απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ και υπερδιπλασιάζοντας τις διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία με την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων σε Ριάντ και Τζέντα, αλλά και ενός νέου προορισμού (Νταμάμ), η Aegean ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στην περιοχή και διασυνδέει μέσω του κόμβου της στην Αθήνα, τις μεγαλύτερες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής με την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Η νέα απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Κουβέιτ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο θερινό πτητικό πρόγραμμα της Aegean για το 2023 και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τον Ιούνιο. Αντίστοιχα, η διασύνδεση της Αθήνας με τη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας (3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας) θα ξεκινήσει τον Μάιο της φετινής χρονιάς και έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητα της Aegean στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η λειτουργία του δρομολογίου προγραμματίζεται για όλο το χρόνο. Παράλληλα, η Aegean αυξάνει τον αριθμό των τακτικών εβδομαδιαίων πτήσεων τόσο προς τη Τζέντα όσο και προς το Ριάντ, ενδυναμώνοντας τον στόλο που εκτελεί τα δρομολόγια με νέα αεροσκάφη AIRBUS 321 neo. Συνολικά, η Aegean θα πραγματοποιεί έως και 11 εβδομαδιαίες πτήσεις  από και προς τη Σαουδική Αραβία.  

Η δραστηριότητα της Aegean στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφετηρία την απευθείας διασύνδεση με τον Λίβανο με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις ήδη από το 2009, ενισχύεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια προσθέτοντας διαρκώς νέους προορισμούς (Αίγυπτος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και πλέον Κουβέιτ) και αυξάνοντας παράλληλα τη συχνότητα των δρομολογίων και τις προσφερόμενες θέσεις στοχεύοντας να θέσουν την Αθήνα και την Aegean στην κορυφή των επιλογών όλων των ταξιδιωτών από τις αραβικές χώρες προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Επίσης, στο φετινό θερινό πρόγραμμα η Aegean θα διασυνδέει την Αθήνα με το Κάιρο με 2 καθημερινές πτήσεις και την Αλεξάνδρεια με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσφέροντας διπλάσιες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το Αμάν με έως 4 εβδομαδιαίες πτήσεις όλο το χρόνο, ενώ εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Βηρυτός που πραγματοποιείται καθημερινά και όλο το χρόνο, προστίθενται και νέα εποχικά δρομολόγια διασυνδέοντας απευθείας τη Μύκονο και το Ηράκλειο με τη Βηρυτό.  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Σημαντική υποχώρηση των ζημιών το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στα 229,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της αεροπορικής εταιρείας ενισχυμένος κατά 33% έναντι τα προ πανδημίας επίπεδα. Σημαντική αύξηση 72% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε και η επιβατική κίνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Volotea ενισχύει την συνεργασία της με την Aegean με 8 νέα δρομολόγια

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, φέτος θα ξεκινήσει οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Απογείωση της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Το αεροδρόμιο Μακεδονία αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση και δραστηριότητα με περισσότερους από 2,5 εκατ. επιβάτες ετησίως, και την εταιρεία φέτος να επιχειρεί σε περισσότερους προορισμούς.
Aegean-Airshow
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η επιβατική κίνηση στο α' τρίμηνο

Παρά το γεγονός ότι θεωρείται το πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση ήταν 2,6 εκατ. επιβάτες ξεπερνώντας κατά 5% τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ ήταν αυξημένη κατά 72% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου το 2022.
businessdaily-AEGEAN - CAE_Mr. Dimitris Gerogiannis, Mr. Nick Leontidis & Mr. Eftichios Vassilakis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean και CAE μαζί για το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών και Εκπαίδευσης

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.