ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Aegean

Aegean: Αλλαγές στα δρομολόγια από και προς Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο

Οι έκτακτες τροποποιήσεις το προσεχές διάστημα από και προς το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Ρόδο θα γίνουν λόγω εργασιών αναβάθμισης που εκτελούνται στα κατά τόπους αεροδρόμια.

Για έκτακτες τροποποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πτητικό της πρόγραμμα το προσεχές διάστημα από και προς το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Ρόδο ενημερώνει η Aegean τους επιβάτες της, λόγω εργασιών αναβάθμισης που εκτελούνται στα κατά τόπους αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», από την Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2023 (9:30 π.μ.) μέχρι και τη Δευτέρα 6η Μαρτίου 2023 (6:00 π.μ.) θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση πτήσεων αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα δρομολόγια της Aegean θα εκτελούνται μόνο από ATR αεροσκάφη, ενώ είναι αναγκαία και η τροποποίηση στο μέχρι πρότινος δημοσιευμένο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας. Η Aegean για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού (1 καθημερινή επιπλέον πτήση για τα Χανιά και επιπλέον πτήσεις προς τη Σητεία). Ειδικά, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων με αεροσκάφος τύπου Airbus 320 ενώ θα υπάρχει μέριμνα από την εταιρεία για την οδική μεταφορά των επιβατών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου επανεκκινούν τα τακτικά δρομολόγια της Aegean από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω πραγματοποίησης εργασιών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης. Καθώς τα έργα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου και για επιχειρησιακούς λόγους, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη. Η Aegean έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων, για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Τέλος, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου δεν θα εκτελούνται πτήσεις από τις 2:00 μ.μ. κάθε Τετάρτη μέχρι τη 1:00 μ.μ. κάθε Πέμπτη, για τις προσεχείς εβδομάδες έως και τις 23 Μαρτίου (με εξαίρεση την  1η  & 2α Μαρτίου). Οι υπόλοιπες πτήσεις της Aegean από και προς την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Airbus 321, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το Καστελλόριζο.

Σημειώνεται, ότι ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους επιβάτες των πτήσεων με ανταπόκριση, ενώ όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω αλλαγές θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση, για τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Σημαντική υποχώρηση των ζημιών το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στα 229,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της αεροπορικής εταιρείας ενισχυμένος κατά 33% έναντι τα προ πανδημίας επίπεδα. Σημαντική αύξηση 72% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε και η επιβατική κίνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Volotea ενισχύει την συνεργασία της με την Aegean με 8 νέα δρομολόγια

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές με μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, φέτος θα ξεκινήσει οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Απογείωση της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Το αεροδρόμιο Μακεδονία αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση και δραστηριότητα με περισσότερους από 2,5 εκατ. επιβάτες ετησίως, και την εταιρεία φέτος να επιχειρεί σε περισσότερους προορισμούς.
Aegean-Airshow
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η επιβατική κίνηση στο α' τρίμηνο

Παρά το γεγονός ότι θεωρείται το πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση ήταν 2,6 εκατ. επιβάτες ξεπερνώντας κατά 5% τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ ήταν αυξημένη κατά 72% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου το 2022.
businessdaily-AEGEAN - CAE_Mr. Dimitris Gerogiannis, Mr. Nick Leontidis & Mr. Eftichios Vassilakis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean και CAE μαζί για το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών και Εκπαίδευσης

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.