ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
doValue
Φωτο: ΑΠΕ

doValue: Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου NPL 630 εκατ. ευρώ

Τα δύο χαρτοφυλάκιο NPL συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2, που τελούν υπό την διαχείριση της doValue Greece και έγιναν μέσω του προγράμματος «Ηρακλής».

Tην ολοκλήρωση του Project Souq, που προβλέπει την πώληση στην Intrum δύο χαρτοφυλακίων NPL μικτής λογιστικής αξίας περίπου 630 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2, που τελούν υπό την διαχείριση της doValue Greece και έγιναν μέσω του προγράμματος «Ηρακλής» που περιλαμβάνει εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου στα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης ανακοίνωσε η doValue S.p.A..

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή δομήθηκε, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε από την doValue Greece σε συνθήκες αστάθειας στην αγορά και υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου των δύο τιτλοποιήσεων. Παράλληλα η doValue Greece διατηρεί τη διαχείριση των δύο χαρτοφυλακίων μέσω μιας νέας σύμβασης διαχείρισης με την Intrum που απέκτησε τα δύο χαρτοφυλάκια. 

Η διαδικασία πώλησης υποστηρίχθηκε από την doLook, την ψηφιακή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων την οποία η doValue έχει από κοινού αναπτύξει με την Fintech εταιρεία Debitos, αποδεικνύοντας την ικανότητα της doValue να αξιοποιεί καινοτόμες πλατφόρμες για την υλοποίηση διαφορετικών στρατηγικών για λογαριασμό των πελατών της. Η Hellenic Finance ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία πώλησης.

Το Project Souq είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPL στη δευτερογενή αγορά στην Ευρώπη και η πρώτη συναλλαγή NPL στη δευτερογενή αγορά στην πλατφόρμα doLook που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dοvalue
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άγιος Ελευθέριος: Διαμέρισμα - ευκαιρία σε ιστορική γειτονιά της Αθήνας

Οροφοδιαμέρισμα 160 τ.μ. διατίθεται σε μία από τις γειτονιές της Αθήνας που μπορεί να συνδυάζει τη μικρή απόσταση από το κέντρο και τις ευκολίες του, με την αίσθηση της γειτονιάς της «παλιάς Αθήνας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η EOS Group επενδύει σε ελληνικό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η εταιρεία συνεργάζεται με την εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων doValue Greece για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Η επένδυση με τίτλο Project Virgo, αφορά σε ένα μη εξασφαλισμένο τμήμα της τιτλοποίησης Frontier 1.