ΓΔ: 1237.19 1.34% Τζίρος: 66.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.

Επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό εταίρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η Alpha Bank ενεργεί ως κοινός αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος (trusted third party) των συμβαλλόμενων μερών στην πρώτη, μέχρι σήμερα, συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία.

Επιπροσθέτως, η Τράπεζα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της συναλλαγής, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρηματοδοτική στήριξη επιχειρηματικών πλάνων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία προβλέπει τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. από την BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. και η υπογραφή των συμβατικών κειμένων της Συναλλαγής πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2023, μεταξύ της BriQ Properties, της Intercontinental International «ICI» και της κύριας μετόχου της τελευταίας, Ajolico Trading Limited.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής συμφωνίας, που θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια, η Alpha Βank, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία της σε έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρείχε πλήρη χρηματοοικονομική υποστήριξη σε όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Alpha Βank αναλαμβάνει, επίσης, να παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση στη BriQ, προκειμένου να ολοκληρώσει την απορρόφηση της ICΙ, δημιουργώντας ένα ισχυρότερο επενδυτικό σχήμα, με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της Συναλλαγής, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank Γιάννης Εμίρης, δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της συμφωνίας συγχώνευσης της BriQ και της ICI αποτελεί την πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Είμαστε υπερήφανοι που ενεργήσαμε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και των δύο μερών αλλά και αποκλειστικός χρηματοδότης της BriQ, στο πλαίσιο της συναλλαγής. Η Alpha Βank, ο αξιόπιστος εταίρος των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων εδώ και πολλές δεκαετίες, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ, φέρνοντας στην επενδυτική κοινότητα νέες, υψηλής ποιότητας και δυναμικής, συναλλαγές».

Ο κ. Κωνσταντίνος Φουλίδης, Διευθυντής Corporate Finance της Alpha Βank δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία μας σε έργα εξαγορών και συγχωνεύσεων, συνδράμουμε τους Πελάτες μας στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πλέον σύνθετων συναλλαγών. Η Alpha Bank, συνεχώς παρούσα στο χώρο των ΑΕΕΑΠ, συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου, υποστηρίζοντας συναλλαγές που δημιουργούν αξία για τους Πελάτες της και προάγουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αlpha Bank: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας στη Θάσο

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ύψους 7 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην επένδυση να ανέρχεται σε 50%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του Sirene Blue Resort

Στόχος της χρηματοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών ενός από τα ιστορικά ξενοδοχεία του Πόρου. Στα 2,2 εκατ. ευρώ φτάνει η συνολική επένδυση που χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυροποίηση ρευστότητας στο α' τρίμηνο παρά την αποπληρωμή TLTRO

Η τράπεζα βελτίωσε την κατάσταση ρευστότητας παρά την πρόωρη αποπληρωμή TLTRO ύψους 4 δισ. Κλειδί για την επίτευξη διατηρήσιμης κερδοφορίας η αποτελεσματική διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού - παθητικού.