ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προηγμένες λύσεις για βιώσιμα data center παρουσίασε η Schneider Electric

Η εταιρεία παρουσίασε μεταξύ άλλων τη νέα πλατφόρμα που συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας των IT και Data Centers υποδομών κατά 30% και στην ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Τις προηγμένες λύσεις για πιο βιώσιμα, αποδοτικά, προσαρμοστικά και ανθεκτικά Data Centers ανέδειξε η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζοντας επίσης την πλατφόρμα που μπορεί να ενισχύσει την αποδοτικότητα των IT και Data Centers υποδομών κατά 30% και στην ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CyberTechCon, που πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Μαρτίου 2023, στο Porto Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Θανάσης Τσικόγιας, Data Center Solutions Architect για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, της Schneider Electric, παρουσίασε το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων της εταιρείας για τα Data Centers του μέλλοντος, βασισμένο στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Schneider Electric (Sustainability – Efficiency – Adaptability – Resiliency).

Ο κ. Τσικόγιας ανέλυσε τους κύριους άξονες σχεδίασης για τα data centers του μέλλοντος, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες για ψηφιακό μετασχηματισμό, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απαιτήσεις ασφαλείας των επιχειρήσεων, όσο και τα απαραίτητα βήματα που οφείλουν να  εφαρμόσουν για τη γρήγορη ανάπτυξή τους και την επίτευξη της βιωσιμότητας, όπως τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την απαλλαγή από τον άνθρακα. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα, EcoStruxure, της Schneider Electric με δυνατότητα τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας και υποστήριξη του IoT για κατοικίες, κτίρια, Data Center, υποδομές και τη βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν τα οφέλη από τη χρήση του λογισμικού EcoStruxure IT Expert, με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης. Το συγκεκριμένο λογισμικό, συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας των IT και Data Centers υποδομών κατά 30% και στην ταχύτερη ανάπτυξή τους. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι λύσεις των συσκευών netbotz που διαθέτουν δυνατότητες ενσωμάτωσης αισθητηρίων παρακολούθησης των φυσικών και περιβαλλοντικών συνθηκών ενός computer room. 

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για προϊόντα ηλεκτρολογικού υλικού, όπως πίνακες, υλικά ράγας και λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και να έρθουν σε επαφή με στελέχη της εταιρείας, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. «Τα Data Centers πρέπει να κλιμακωθούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού τρόπου ζωής και των πιο ευφυών κτιρίων και της βιομηχανίας. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Schneider Electric πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλουν στην αποτελεσματική απόδοση των data centers», υπογράμμισε ο κ. Τσικόγιας. 

Το CyberTechCon εστιάζει στις τάσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, που αφορούν καινοτόμες τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του συνεδρίου, αναδείχθηκαν οι κυρίαρχες τάσεις στο Cloud Computing, καθώς και τα εργαλεία και οι πρακτικές για την ενίσχυση της κυβερνoασφάλειας των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητάς τους, μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό το κόστος.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 73,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο 2023

Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου είχε αυξηθεί σε 1.141MW μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ προχωρούν τα υπόλοιπα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό που είναι έτοιμα προς κατασκευή. Στα 43,3 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: «Τρέχουν» τα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης που προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως ανέφερε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.