ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα

Kύριος στόχος του μνημονίου ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και ο προγραμματισμός δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από το δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και από την Εθνική Τράπεζα από τους κ.κ. Παντελή Μαραβέα, βοηθό γενικό διευθυντή Retail Segments, Bank Analytics & Liability Products, και Σπύρο Αρσένη, υποδιευθυντή Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Πηνελόπη Χαρίτου, υποδιευθύντρια Business Banking και Key Account Segments και η Ειρήνη Σγούρου, στέλεχος Υποδιεύθυνσης Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, ο Αντώνιος Μήλιας, διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Θεώνη Παντελή Προϊσταμένη Τμ. Επιχειρηματικότητας, Γαλάζιας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας και η Νεκταρία Μαραβά, στέλεχος Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.

Επιγραμματικά, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει συνέργειες σε δράσεις με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συνεργασία σε συνέδρια, δράσεις, εκδηλώσεις και εργαστήρια με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, καθώς και υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα έρχεται να επισφραγίσει την ήδη εποικοδομητική μας συνεργασία σε επίπεδο καινοτομίας με επίκεντρο το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Start Up Piraeus». Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Πειραιά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα καινοτομίας και σκοπός είναι, με τις συνέργειες που από κοινού θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην πόλη μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από τους στόχους η Εθνική με απόδοση κεφαλαίου 15% το α' τρίμηνο

Με ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά 73%, η Εθνική ανέβασε τα καθαρά οργανικά κέρδη στα 228 εκατ. ευρώ και τον δείκτη απόδοσης κεφαλαίου στο 15%, έναντι στόχου 11% για το τρέχον έτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς: Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα παραμείνει υψηλό

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ υπογράμμισε ότι πλέον τα κόκκινα δάνεια αποτελούν πρόβλημα του παρελθόντος για την τράπεζα, η οποία διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική Τράπεζα συγχρηματοδοτεί επενδυτικό πλάνο της Καραμολέγκος

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας εμπίπτει στους πυλώνες «πράσινη μετάβαση», «ψηφιακός μετασχηματισμός» και «καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Νέα εφαρμογή business mobile banking για επιχειρήσεις

Η τράπεζα συνεχίζει να πρωτοπορεί στον χώρο του digital banking προσφέροντας χρήσιμες υπηρεσίες και πλατφόρμες που διευκολύνουν ουσιαστικά τους πελάτες της, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των εταιρικών πελατών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα έχει αλλάξει σελίδα με ισχυρή ρευστότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημείωσε πως η Εθνική διαθέτει υψηλή ρευστότητα, έχοντας συρρικνώσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων, ξεπερνώντας τα προβλήματα του παρελθόντος.