ΓΔ: 1479.33 -1.14% Τζίρος: 106.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:25:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Eurobank: Κατέχει πλέον το 29,2% της Ελληνικής Τράπεζας

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας από τη Wargaming Group Limited που είχε ανακοινωθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2022.

Η Eurobank μετά τη λήψη των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, ολοκλήρωσε την απόκτηση από τη Wargaming Group Limited ποσοστού ύψους 13,41% που αντιστοιχεί σε 55.337.721 μετοχές στην «Ελληνική Τράπεζα», με την συμμετοχή της να ανέρχεται πλέον σε 29,2%.

Η Ελληνική Τράπεζα είχε ανακοινώσει αύξηση κερδών στα 24,2 εκατ. ευρώ για το έτος 2022, σημειώνοντας άνοδο κατά 307% σε ετήσια βάση, έναντι ζημιών 11,7 εκατ. το 2021. Το 2022 ο νέος δανεισμός ανήλθε στα 1,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30% σε ετήσια βάση, πετυχαίνοντας ακόμα μια χρονιά ρεκόρ για την Ελληνική Τράπεζα. Η χρηματοδότηση τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η Τεχνολογία, η φιλοξενία, οι μεταφορές και η ναυτιλία παραμένει υψηλή προτεραιότητα για εμάς, συμβάλλοντας στην ανταγωνιστικότητα και στην παραγωγικότητα της οικονομίας. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 300,8 εκατ., αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση, ενώ τα μη επιτοκιακά έσοδα για το 2022 ανήλθαν σε 113,4 εκατ. παρουσιάζοντας επίσης αύξηση 10%, σε σύγκριση με το 2021.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα σε ανακοίνωσή της η Eurobank, «η Ελληνική Τράπεζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο, που δραστηριοποιείται στην τραπεζική ιδιωτών και επιχειρήσεων και στη διεθνή τραπεζική. Η επένδυση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του σε όλες τις βασικές αγορές στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον.

Έχοντας πολύ καλή γνώση της εγχώριας αγοράς, μέσω της κατά 100% θυγατρικής Eurobank Κύπρου Λτδ και λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, η Eurobank πιστεύει ότι η Ελληνική Τράπεζα, με τη διοίκηση, την κεφαλαιακή δομή και την πιστή πελατειακή της βάση, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επωφεληθεί από τις προοπτικές που υπάρχουν και να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας και δεσμεύεται να συνεισφέρει θετικά και εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση».

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αύξησε στο 15,8% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Eurobank αύξησε το ποσοστό της κατά 3,2% έναντι 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αποκτά επιπλέον 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας έναντι 70 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Eurobank θα ελέγχει το 26% της κυπριακής τράπεζας. Η επένδυση γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγική ενίσχυσης περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 50% στα κέρδη α' τριμήνου της Eurobank, πάνω από 9 σεντς το μέρισμα

Διατηρήθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αυξήθηκαν κατά 50,1% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Φ. Καραβίας: Έχουμε υποβάλει αίτηση στον SSM για μέρισμα άνω των 9 σεντς.