ΓΔ: 1200.45 -1.57% Τζίρος: 43.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα πλατφόρμα από την ΕΥ για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Η νέα πλατφόρμα EY Nexus επιτρέπει σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους, ενοποιώντας τα υπάρχοντα, τεχνολογικά συστήματα με τη χρήση διαλειτουργικών υπηρεσιών.

Η EY παγκοσμίως ανακοίνωσε την επέκταση του τεχνολογικού της οικοσυστήματος με το λανσάρισμα της πλατφόρμας επιχειρηματικού μετασχηματισμού, EY Nexus. Η νέα πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και σχεδιασμένη για την ταχεία ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων.

Η παρουσίαση της EY Nexus αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, λίγους μήνες αφότου η EY ανακοίνωσε συνδυασμένα παγκόσμια έσοδα 45,4 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022, και ενώ ο οργανισμός συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία, τη στρατηγική και τους ανθρώπους, στο πλαίσιο τριετούς επένδυσης 10 δισ. δολαρίων.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία 60.000 επαγγελματιών τεχνολογίας της ΕΥ σε οκτώ περιφερειακούς κόμβους τεχνολογίας παγκοσμίως, το EY Nexus αποτελεί μέρος ενός ώριμου οικοσυστήματος με περισσότερα από 60 προϊόντα και 55 κλαδικές συνεργασίες και συμμαχίες σε 180 χώρες. Η πλατφόρμα EY Nexus επιτρέπει σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους για ταχεία ανάπτυξη και παροχή λύσεων, ενοποιώντας τα υπάρχοντα, παλαιότερα τεχνολογικά συστήματα (legacy systems), με τη χρήση διαλειτουργικών υπηρεσιών (provider-agnostic services).

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της EY στον χρηματοοικονομικό κλάδο και τις σημαντικές τεχνολογικές δυνατότητες του παγκόσμιου οργανισμού, η EY Nexus βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε έξι χώρες, υποστηρίζοντας περισσότερες από 40 οργανισμούς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η νέα πλατφόρμα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη επιθυμία τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων να ολοκληρώσουν τον μετασχηματισμό τους, σε μια εποχή όπου τα δεδομένα βρίσκονται στο επίκεντρο και οι αλλαγές συχνά πυροδοτούνται εκτός του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, ενώ οι παραδοσιακές τράπεζες εξακολουθούν να διατηρούν πλεονέκτημα στην αγορά τους, οι «νεοτράπεζες» (neobanks) κερδίζουν έδαφος σε όλες τις γενιές πελατών. Σύμφωνα με την έρευνα της EY, 2021 Next Wave Global Consumer Banking Survey, το 27% των καταναλωτών παγκοσμίως συνεργάζονται με μια νεοτράπεζα, με την ηλικιακή ομάδα 25-34 να πρωτοστατεί.

Σχεδιασμένη για κλάδους με αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο

Εκτός από τους περιφερειακούς τεχνολογικούς κόμβους, η EY Nexus υποστηρίζεται από 14 παγκόσμια Delivery Centers της EY που επικεντρώνονται σε κλάδους με αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, και πέντε εργαστήρια καινοτομίας για το cloud.

Με τα τεχνολογικά προϊόντα και τις λύσεις της EY να επεξεργάζονται 1 τρισεκατομμύριο σειρές οικονομικών δεδομένων ετησίως, γίνεται κατανοητή η σημαντική πρόοδος των δεδομένων και ο τρόπος με τον οποίο αυτά μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν για την επέκταση προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών.

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας, ο κ. Λάμπρος Γκόγκος, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής Technology Consulting της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Οι ταχέως μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η είσοδος νέων παικτών, αλλάζουν δραστικά το τοπίο στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι οργανισμοί οι οποίοι θα κυριαρχήσουν στα επόμενα χρόνια είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά και άμεσα τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους. Η EY Nexus επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση, και να κατανοήσουν τις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας τα υπάρχοντα συστήματά τους».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Στα 2,68 δισ. ευρώ το ενεργητικό της το 2022

Το 1,6 δισ. ευρώ άγγιξαν το 2022 οι καταθέσεις στην τράπεζα και η προ φόρων κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,1% έναντι του 2021. Οι αλλαγές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premium 18% η πρόταση της Eurobank, προχωρά σε διαγωνιστική διαδικασία το ΤΧΣ

H Eurobank προσφέρει 1,8 ευρώ ανά μετοχή για την αγορά του 1,4% των μετοχών της που αντιστοιχεί σε premium 18% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Η ανταγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.