ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pagkritia Trapeza
Πηγή: Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια συμμετέχει στο πρόγραμμα στέγασης νέων «Σπίτι μου»

Δικαιούχοι του νέου Κρατικού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Στέγασης είναι νέοι και νέα ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 39 ετών που δε διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία.

Στο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. με πόρους που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, συμμετέχει η Παγκρήτια Τράπεζα. Το Πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέους για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του νέου Κρατικού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Στέγασης είναι νέοι και νέα ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 39 ετών που δε διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία, εντάσσονται, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, στις εισοδηματικές κατηγορίες που προβλέπονται για την λήψη του επιδόματος θέρμανσης και τέλος, κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτοί από την Τράπεζα.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως το 90% της αξίας του ακινήτου βάσει του συμβολαίου αγοράς, με μέγιστο ποσό τις 150.000 ευρώ
Επιλέξιμα θεωρούνται τα ακίνητα με εμπορική αξία έως 200.000 ευρώ παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών και εμβαδόν έως 150 τ.μ.

Η διάρκεια του δανείου μπορεί να κυμανθεί από 3 έως 30 έτη με το επιτόκιο να είναι κυμαινόμενο για όλη τη διάρκειά του και να διαμορφώνεται ως εξής:

  • Άτοκα για το 75% του στεγαστικού δανείου που προέρχεται από τα κεφάλαια της Δ.ΥΠ.Α.
  • Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου από 1,50% έως 2,00% για το 25% του στεγαστικού δανείου, που προέρχεται από τα κεφάλαια της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των τρίτεκνων ή πολύτεκνων το επιτόκιο επιδοτείται κατά 100% από τη Δ.ΥΠ.Α.
Η υποβολή της αίτησης του δανείου δεν επιβαρύνεται με έξοδα εξέτασης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας και συμμετέχοντας στο Κρατικό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου», στηρίζουμε τους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι, παρέχοντας χρηματοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και καθοδηγώντας τους σε κάθε βήμα για την ολοκλήρωση της αίτησής τους.»    
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνειο για τους εν αναμονή συνταξιούχους από την Παγκρήτια Τράπεζα

Τo ύψος του αιτούμενου δανείου θα προκύπτει από το ποσό της προσωρινής σύνταξης που ο συνταξιούχος αναμένεται να λάβει για έξι μήνες, διπλασιαζόμενο, με ανώτερο όριο να είναι οι 20.000 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Στα 2,68 δισ. ευρώ το ενεργητικό της το 2022

Το 1,6 δισ. ευρώ άγγιξαν το 2022 οι καταθέσεις στην τράπεζα και η προ φόρων κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,1% έναντι του 2021. Οι αλλαγές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα Παγκρήτια Τράπεζα, απορρόφηση HSBC

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Παγκρήτια εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της και διευρύνει σημαντικά το δίκτυο των καταστημάτων της στην Αττική, φθάνοντας πλέον τα 62 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.