ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pagkritia Trapeza
Πηγή: Παγκρήτια Τράπεζα

Πέρασαν στη Thrivest οι μετοχές του Μ. Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Lyktos Participations μεταβιβάζει στην Thrivest Holding LTD, 17.762.020 μετοχές που κατείχε στην Παγκρήτια Τράπεζα που αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 11,25%.

Μεταβιβάστηκε και επίσημα στη Thrivest των εφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου το σύνολο των μετοχών που είχε η Lyktos Participations στη Παγκρήτια Τράπεζα που έφτανε το 11,25%. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρόεδρος του Ομίλου Lyktos Μιχάλης Σάλλας ευχήθηκε στο νέο Στρατηγικό Επενδυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας «καλή επιτυχία στο έργο του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Υπεγράφη σήμερα διμερής συμφωνία μεταξύ της Lyktos Participations και της Thrivest Holding LTD, βάσει της οποίας η πρώτη μεταβιβάζει στην δεύτερη όλες τις μετοχές που κατείχε στην Παγκρήτια Τράπεζα. Έτσι η Lyktos Participations μεταβιβάζει στην Thrivest Holding LTD, 17.762.020 μετοχές που κατείχε στην Παγκρήτια Τράπεζα (ποσοστό συμμετοχής 11,25%).

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος του ομίλου Lyktos μετά την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας ευχήθηκε στο νέο Στρατηγικό Επενδυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας καλή επιτυχία στο έργο του».

Υπενθυμίζουμε πως το ποσοστό του Μ. Σάλλα είχε συρρικνωθεί μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας στην οποία δεν συμμετείχε, και είχε διαμορφωθεί σε 11,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει τον Νοέμβριο για την μεταβίβαση των μετοχών με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ φέρνοντας σημαντικό κέρδος για την Lyktos καθώς η αρχική επένδυση είχε ανέλθει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της Thrivest Holding θα ανέλθει στο 42% καθώς ήδη ελέγχει το 32,5% της Παγκρήτιας. Με την απόκτηση του 11,25% έναντι 24 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου φτάνει τα 89 εκατ. ευρώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Στα 2,68 δισ. ευρώ το ενεργητικό της το 2022

Το 1,6 δισ. ευρώ άγγιξαν το 2022 οι καταθέσεις στην τράπεζα και η προ φόρων κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,1% έναντι του 2021. Οι αλλαγές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Παγκρήτια Τράπεζα αναβαθμίζει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής

Η νέα πλατφόρμα έχει σύγχρονο σχεδιασμό, ενώ δίνει έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη καθώς προσφέρει ευκολότερη πλοήγηση και δυνατότητα μιας φιλικής διαδραστικότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Τα επόμενα βήματα μετά την απορρόφηση της HSBC

Με την εξαγορά της HSBC η Παγκρήτια θα εισέλθει σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών που είχε μέχρι σήμερα πολύ μικρά μερίδια αγοράς ενώ θα επεκταθεί δυναμικά και σε τομείς όπως οι τραπεζοασφάλειες. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η μείωση των «κόκκινων δανείων»
Pancretia-Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζει την επέκτασή της η Παγκρήτια, νέο κατάστημα στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ορθολογικής επέκτασης του Δικτύου καταστημάτων σε νέες αγορές με ιδιαίτερη δυναμική άρχισε τη λειτουργία του το νέο κατάστημα της τράπεζας.