ΓΔ: 1198.49 -0.15% Τζίρος: 83.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Jumbo: Αυξημένες κατά 25% ήταν οι πωλήσεις στο α' τετράμηνο

Για τον Απρίλιο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 8,45%, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου καταγράφηκε διψήφια ενίσχυσή τους σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Σημαντική ενίσχυση 25% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Jumbo στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2023, με αυτές του Απριλίου να ενισχύονται κατά 8,45%, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Σημειώνει ακόμη ότι η αύξηση του Απριλίου ήταν ιδιαίτερα θετική, εάν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι συγκρίνετε με τον Απρίλιο του 2022, όπου είχε καταγραφεί «έκρηξή» κατά 30% εξαιτίας του ότι ήταν από τους πρώτους μήνες όπου είχαν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι διατηρεί την εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων 15% για το σύνολο του έτους. 

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων: 

  • Ελλάδα: Τον Απρίλιο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +9% περίπου. Συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής  εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +26% περίπου σε σχέση με το 2022. 
  • Κύπρος: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Απρίλιο του 2023 αυξήθηκαν κατά +11% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά +24% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 
  • Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 7% περίπου τον Απρίλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά 24% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 
  • Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4% περίπου τον Απρίλιο του  2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά 20% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

«Συμπερασματικά, η διοίκηση του Ομίλου JUMBO ενημερώνει ότι θα επιμείνει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας χρήσης, διατηρώντας τη σχέση τιμής - ποιότητας κάθε προϊόντος υπέρ του καταναλωτή, αποπληρώνοντας πρόωρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και  συνεχίζοντας απτόητη το επενδυτικό της πρόγραμμα με παράλληλη επιβράβευση των μετόχων - συνεταίρων της, με υψηλές χρηματικές διανομές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αποφασίζει για διανομή έκτακτου μερίσματος 1,115 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το ποσό αυτό είναι ίσο με το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε κατά το 2022 και εφόσον, η πρόταση εγκριθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις επταμήνου, «παράλογη» η ακρίβεια

Τον Ιούλιο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3%, με τις πολύ καλές επιδόσεις των θυγατρικών σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία να αντισταθμίζουν την στασιμότητα στην εγχώρια αγορά όπου σημειώθηκε μείωση πωλήσεων κατά -0,5%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση των πωλήσεων κατά 12,8% για την Jumbo το α' εξάμηνο του 2022

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της αγοράς της Ρουμανίας, θα προχωρήσει στο άνοιγμα ενός ακόμα ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος στο Sibiu, πριν τα Χριστούγεννα του 2022.