ΓΔ: 1406.83 -2.20% Τζίρος: 90.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.

Εν αναμονή κρίσιμων δικαστικών εξελίξεων μέσα στο καλοκαίρι τελεί η διοίκηση της Folli Follie, καθώς από την έκβαση αυτών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η εξέλιξη της προσπάθειας επαναφοράς της, βάσει του συμφωνηθέντος σχεδίου εξυγίανσης.

Η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέσα στον Ιούνιο και, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα υπήρχε συμμετοχή των δικηγόρων -οι οποίοι είχαν κηρύξει αποχή από τα καθήκοντα τους λόγω διαφωνιών με την σχετική νομοθεσία.

Ωστόσο, πέραν των μέχρι σήμερα καθυστερήσεων, οι επαναληπτικές εκλογές στο τέλος του Ιουνίου δημιουργούν ένα ακόμη ερωτηματικό για τον χρόνο εκδίκασης της υπόθεσης, ασκώντας περαιτέρω πίεση στις προσπάθειες της τρέχουσας διοίκησης για τη διατήρηση της βιωσιμότητας της εταιρείας.

Όπως σημειώνουν στο BD κύκλοι της διοίκησης, η Folli Follie δεν έχει εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενούς της προς το παρόν, όμως δεν εξυπηρετεί τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της στο 100%, καθώς λείπει η απαιτούμενη ρευστότητα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τις δικαστικές εξελίξεις.

Περί τα 4 εκατ. ευρώ είναι έσοδα τα οποία έχουν προέλθει από τις δραστηριότητες της σε Βουλγαρία και Ρουμανία και τα οποία έχουν δεσμευτεί από τις εισαγγελικές αρχές. Εφόσον προχωρήσει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, τα ποσά αυτά, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, θα διατεθούν σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης για την αναδιάρθρωση των δικτύου καταστημάτων, καθώς και την εξυπηρέτηση όλων των υποχρεώσεών της, προκειμένου ο όμιλος να αλλάξει σελίδα.

Η εταιρεία πάντως αναμένει να εισπράξει το υπολειπόμενο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ -από το σύνολο των 26 εκατ. ευρώ- από την πώληση του κτηρίου του Μινιόν μέσα στον Ιούνιο, εξέλιξη που θα δώσει μία μικρή ανάσα στο ζήτημα της ρευστότητας, διευκολύνοντας συνακόλουθα την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της.

Μεταξύ άλλων, σε εκκρεμότητα βρίσκονται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων των brands Jack & Jones και Bestseller, αλλά και η αναδιάρθρωση υπαρχόντων σημείων της Folli Follie, κάποια εκ των οποίων χρειάζεται να μεταβληθούν από καταστήματα κοσμημάτων σε καταστήματα ενδυμάτων.

Υπό τον έλεγχο της εταιρείας παραμένει επίσης μέχρι τον προσεχή Αύγουστο το κατάστημα της Nike επί της οδού Ερμού, για να περάσει στη συνέχεια στον ιταλικό όμιλο Percassi, ο οποίος είναι από το 2019 ο αντιπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Ως προς τις οικονομικές επιδόσεις, η εταιρεία παραμένει ζημιογόνος και μέσα στο 2023 και προβλέπεται ότι θα βελτιώσει την εικόνα της -σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης-  από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, περνώντας σε κερδοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι θα τελεσφορήσει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης και θα απελευθερωθούν τα αναγκαία περιουσιακά στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον Πύργο του Πειραιά έστησε η Zara το μεγαλύτερο κατάστημά της

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα στην Ευρώπη, το οποίο διαθέτει συλλογές ρούχων σε αποκλειστικότητα και ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δοκιμασία αντοχής της Folli Follie εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Η σύνδεση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων με την κατάληξη της ποινικής δίκης κρατά «κλειδωμένα» 33 εκατ. ευρώ και θέτει σε κίνδυνο την επανεκκίνηση της εταιρείας με νέο σχήμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με όπλο τις σταθερές τιμές, η Pink Woman πετυχαίνει ισχυρή ανάπτυξη

Η εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων έχει επιλέξει να κρατά σταθερές τιμές τα τελευταία χρόνια και κερδίζει έδαφος στην αγορά με διψήφια ποσοστά αύξησης πωλήσεων και σημαντική αύξηση κερδών το 2023.
mango stores-emporio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιδόσεις ρεκόρ για τη Mango το 2023, κινείται στα χνάρια της Inditex

Ο ισπανικός όμιλος ακολουθεί το παράδειγμα της Inditex, αναβαθμίζοντας τις συλλογές του και κρατώντας αποστάσεις από τον φθηνότερο ανταγωνισμό. Τουλάχιστον 500 νέα καταστήματα μέχρι το 2026, τα έσοδα θα αγγίξουν τα 4 δισ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες φίρμες στα πολυκαταστήματα Attica, διψήφια αύξηση πωλήσεων το 2023

Διεύρυνση εμπορικών συνεργασιών με νέα διεθνή brands, τόσο στην ένδυση όσο και στα καλλυντικά. Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ριζική ανακαίνιση του Attica στο Golden Hall. Αύξηση πωλήσεων 12% και καθαρών κερδών 25% το 2023.