ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Austriacard

Austriacard: Αύξηση κεφαλαίου 18,1 εκατ. ευρώ και δωρεάν μετοχές

Η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της εταιρείας με την έκδοση νέων μετοχών εξυπηρετεί την αύξηση της ρευστότητας και τη διευκόλυνση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 18,1 εκατ. ευρώ της εταιρείας προτείνουν το Συμβούλιο Διοίκησης και το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας Austriacard να αποφασίσει η Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2023. Δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της Εταιρείας και η έκδοση νέων (δωρεάν) μετοχών σε αναλογία 1:1 θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του αριθμού των μετοχών, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί πραγματική εισφορά κεφαλαίου, αναμένεται αντίστοιχη μείωση της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής στην ίδια αναλογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο Διοίκησης και το Εποπτικό Συμβούλιο της Εταιρείας Austriacard προτείνουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της 30ής Ιουνίου 2023 να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 18.176.934 ευρώ από 18.176.934 ευρώ σε 36.353.868 ευρώ στο μέλλον με κεφαλαιοποίηση μέρους ίσου με το ποσό των 18.176.934 ευρώ των πάγιων αποθεματικών που αναφέρονται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2022 σε μετοχικό κεφάλαιο με ταυτόχρονη έκδοση 18.176.934 νέων μετοχών.

Επομένως, για κάθε μία μετοχή θα καταχωρείται μία νέα μετοχή στον αντίστοιχο λογαριασμό.

Προτείνεται, περαιτέρω η μετατροπή των μετοχών της Εταιρείας, που προηγουμένως είχαν ονομαστική αξία, σε μετοχές χωρίς ονομαστική αξία. Αφού τεθεί σε ισχύ η αύξηση κεφαλαίου από τα κεφάλαια της εταιρείας και η έκδοση νέων (δωρεάν) μετοχών, κάθε μετοχή της εταιρείας θα αντιπροσωπεύει 1 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου, όπως και πριν. Δεδομένου ότι η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της Εταιρείας και η έκδοση νέων (δωρεάν) μετοχών σε αναλογία 1:1 θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του αριθμού των μετοχών, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί πραγματική εισφορά κεφαλαίου, αναμένεται αντίστοιχη μείωση της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής στην ίδια αναλογία.

Η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της Εταιρείας με την έκδοση νέων μετοχών εξυπηρετεί την αύξηση της ρευστότητας και τη διευκόλυνση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της Εταιρείας και η έκδοση νέων (δωρεάν) μετοχών υπόκεινται και τελούν υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ αποκτούν ισχύ μόνο από την καταχώριση στο Αυστριακό μητρώο εταιρειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΝΕΧ: Μετά την Κορέα νέες διεθνείς συμμαχίες και με τη Νορβηγία

Έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο φορέα των Χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η πρόταση της ΟΝΕΧ για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, υπό την εποπτεία του Οργανισμού «Innovation Norway».