ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση της BNP Paribas σε Βουλγαρία

Με την εξαγορά αυτή η Postbank, θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, θα ενδυναμώσει τη θέση της στη λιανική τραπεζική της χώρας, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες σταυροειδών πωλήσεων.

Σε συνέχεια της από 9ης Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσης, η Eurobank ανακοινώνει ότι κατόπιν λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, ολοκληρώθηκε την 31η Μαΐου 2023 η εξαγορά της BNP Paribas Personal Finance Bulgaria από τη Eurobank Bulgaria AD.

Η συναλλαγή ενισχύει τη θέση της Postbank στη λιανική τραπεζική της Βουλγαρίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες σταυροειδών πωλήσεων, δεδομένης της πελατειακής βάσης της BNP Paribas Personal Finance Bulgaria, που ξεπερνά τις 270 χιλιάδες πελάτες.

Από το 2007, η BNP Paribas Personal Finance έχτισε ισχυρή παρουσία στην αγορά καταναλωτικής πίστης της Βουλγαρίας. Λειτουργεί μέσω ενός δικτύου 44 υποκαταστημάτων και κατά το τέλος του Σεπτεμβρίου 2022 είχε σύνολο περιουσιακών στοιχείων €450 εκατ. και καταθέσεις κοντά στα €100 εκατ., με ισχυρή κερδοφορία.

Από σήμερα οι πελάτες της BNP Paribas Personal Finance Bulgaria θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από το ίδιο δίκτυο εξυπηρέτησης και στο προσεχές μέλλον, εντός του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η λειτουργική ενοποίηση, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσεως του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της Postbank.

Η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, έχει συμπληρώσει 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά της Βουλγαρίας, η οποία σηματοδοτήθηκε με ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σόφια τον Οκτώβριο του 2022. Μόνο κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Postbank απέσπασε 25 σημαντικές διακρίσεις από τοπικούς και διεθνείς φορείς. Μεταξύ άλλων, η Postbank έλαβε την υψηλότερη παγκόσμια αναγνώριση ως «Κορυφαίος Εργοδότης» για το 2023 από το διεθνές ανεξάρτητο Top Employers Institute. Σε αναγνώριση των εξαιρετικών της επιδόσεων, η Postbank βραβεύτηκε για τέταρτη φορά ως Τράπεζα της Χρονιάς και ανακηρύχθηκε, επίσης, Καλύτερη Τράπεζα Λιανικής, για πέμπτη διαδοχική φορά, από το διεθνούς κύρους περιοδικό World Finance, ενώ κέρδισε και σειρά άλλων διακρίσεων για τα καινοτόμα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την εταιρική κοινωνική ευθύνη της
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ