ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Lancom

Lancom: Υπέγραψε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τη NetIX

Η πλατφόρμα του NetIX θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη τη χώρα αξιοποιώντας όλα τα data centers της Lancom, συμπεριλαμβανομένου του Balkan Gate Thessaloniki όσο και του επερχόμενου Balkan Gate Crete.

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι CEO των δύο εταιρειών. Με τη στρατηγική αυτή συμφωνία, η Lancom ενισχύει την ανάπτυξη κορυφαίων υπηρεσιών διασύνδεσης στη χώρα και στο εξωτερικό, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του NetIX.

Το NetIX είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης νέας γενιάς, η οποία βασίζεται σε ένα συνεχώς επεκτεινόμενο παγκόσμιο δίκτυο. Η λειτουργία της επιτρέπει σε ISPs, Operators, Internet Exchanges, Content Providers και άλλες επιχειρήσεις να διασυνδέουν τα δίκτυά τους ανταλλάσσοντας Internet traffic παγκόσμια, φθηνότερα, ταχύτερα και πιο άμεσα από ποτέ.

Με δίκτυο που εκτείνεται σε περισσότερα από 200 Data Centers παγκοσμίως, σε 65 πόλεις και 55 χώρες, το NetIX συνδέει τα μέλη του με περιεχόμενο από περισσότερα από 9.000 δίκτυα και πάνω από 30 Internet Exchanges, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας την ανταλλαγή κίνησης απευθείας με τους χρήστες και εξασφαλίζοντας γρήγορους χρόνους φόρτωσης σελίδων σε ποσοστό άνω του 90% των δημοφιλέστερων ιστοτόπων.

Ο κ. Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom, δήλωσε για τη συμφωνία πως «η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα και την εταιρεία μας. Επενδύουμε σε υποδομές, με τις οποίες θα παρέχουμε άμεση πρόσβαση στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο του NetIX δίνοντας τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να συνδέονται απευθείας σε πάνω από 200 τοποθεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 Internet Exchanges, όπως το DE-CIX, το AMS-IX, το LINX, αλλά και το τοπικό μας GR-IX. Ταυτόχρονα αποκτούν άμεση συνδεσιμότητα σε μεγάλους παρόχους cloud, όπως Azure, AWS, Google Cloud, αλλά και σε Over-The-Top (OTT) παρόχους περιεχομένου, όπως το Facebook, το Instagram και η Apple».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η πλατφόρμα του NetIX θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη τη χώρα αξιοποιώντας όλα τα Data Centers μας, συμπεριλαμβανομένου του Balkan Gate Thessaloniki και του επερχόμενου Balkan Gate Crete. Επιπλέον, με την αξιοποίηση του διόκτητου δικτύου μας Fiber to the Business (FttB), η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και σε όλα τα σημεία παρουσίας (PoPs) που διατηρεί η Lancom σε Data Centers τρίτων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Neven Dilkov, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του NetIX, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια τόσο γνωστή και σεβαστή εταιρεία όπως η Lancom σε όλη την Ελλάδα». Συνέχισε, «οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βραβευμένη υπηρεσία GIX (Global Internet Exchange) της NetIX, μαζί με άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου κυβερνοασφάλεια και Point-to-Point συνδεσιμότητα από πολλαπλές τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, όλες υπό μια παγκόσμια SLA (service level agreement). Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει πολλά δίκτυα και επιχειρήσεις και θα βοηθήσει στην απλοποίηση των επεκτάσεων δικτύου και θα προσφέρει ηρεμία στους μηχανικούς δικτύων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone Ελλάδας: Νέος σταθμός προσαιγιάλωσης υποβρύχιων καλωδίων στην Κρήτη

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδίων στη νότια Κρήτη, ο οποίος προσφέρει μια νέα και ποικιλόμορφη τοποθεσία σε σχέση με τη βόρεια Κρήτη, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα υποβρύχια καλώδια.
ote T
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

To σήμα «T» τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του Διοικητικού Μεγάρου του OTE

Η Deutsche Telekom την οποία συμβολίζει το σήμα, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, πάνω από 207.000 εργαζομένους και έσοδα 114,4 δισ. ευρώ.