ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενώνουν δυνάμεις Αμερικανικό Κολλέγιο και Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Η συνεργασία των δυο ιδρυμάτων θα στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και της εξωστρέφειας μέσα από μία σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν την από κοινού συμμετοχή τους σε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων –μέσω της αξιοποίησης των εμπειριών και των δυνατοτήτων των δύο φορέων– που εστιάζουν στην ακαδημαϊκή έρευνα, την ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η συνεργασία των δύο ιδρυμάτων ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2023, ενώ νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2023, είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG) και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» δεσμεύονται για την προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας μέσα από μία σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν την από κοινού συμμετοχή τους σε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις εθνικές επιχορηγήσεις για έρευνα και καινοτομία, στη διεξαγωγή έρευνας για λογαριασμό τρίτων και στην υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της τεχνολογικής καινοτομίας, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό στον μέγιστο βαθμό την εμπειρογνωμοσύνη και τους πόρους τους για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, η δέσμευση για την από κοινού χρήση υποδομών με στόχο την εκτέλεση των ερευνητικών και αναπτυξιακών δράσεων διασφαλίζει την αποδοτικότερη χρήση των πόρων τους και την προώθηση ενός περιβάλλοντος αγαστής συνεργασίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, μέσα από τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος –με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ιδρυμάτων, καθώς και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων– τα δύο ιδρύματα δεσμεύονται για την προσπάθεια σφυρηλάτησης στενότερης συνεργασίας τους με τους εν λόγω φορείς, τις ευρύτερες ακαδημαϊκές κοινότητες αλλά και τις κοινότητες καινοτομίας.

Αναφορικά με την έναρξη της συνεργασίας του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη σύναψη της συμφωνίας αυτής με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, δεδομένης της ισχυρής του παρουσίας στην έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, με έμφαση στις τεχνολογίες της πληροφορίας, και προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Γιάννης Εμίρης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για την εκκίνηση της συνεργασίας αυτής με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η οποία μέσα από κοινές δράσεις και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε εξαιρετικά ερευνητικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα, με θετικό αντίκτυπο τόσο για τους δύο οργανισμούς μας, όσο και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η τεχνολογική καινοτομία».

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας τους το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG) και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος μέσα από κοινές δράσεις που προωθούν την καινοτομία και την παραγωγή σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Pharmathen εξαγοράζει την CBL Patras, επιβεβαιώνεται δημοσίευμα του BD

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 80 εκατ.. Η CBL Patras είναι πλήρως καθετοποιημένη εξειδικευμένη στην παραγωγή πεπτιδίων υψηλής τεχνολογίας και εγκεκριμένης από τον FDA των ΗΠΑ.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει ο δρόμος για το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Αυτιά, Leading Partner της Real Estate Advisory - REA L.P., τόνισε ότι πρόκειται για το ThessINTEC, ένα πάρκο 4ης γενιάς, που θα δημιουργηθεί σε έκταση 760 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη λίστα βραβείων των Financial Times η Ζέπος & Γιαννόπουλος 

Η δικηγορική εταιρεία διεκδικεί διακρίσεις για τις νομικές της υπηρεσίες που στηρίχτηκαν στην καινοτομία και την τεχνολογία. Πώς υποστήριξε την εκτέλεση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Uni Systems: Δημιουργεί κέντρο τεχνολογίας μαζί με την Knowledge

Αρχικός στόχος είναι η δημιουργία ομάδας 100 περίπου εξειδικευμένων στελεχών εντός του 2024 με εστίαση σε ειδικότητες του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού, συγκεκριμένα, αναλυτές, προγραμματιστές, testers και architects.