ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε άλλες 15 προσλήψεις νέων επαγγελματιών προχώρησε το CDI της Pfizer

Οι εργαζόμενοι επιλέχθηκαν κατά το 12o ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp) σε θέματα λογισμικού και cloud engineering, που διοργάνωσε η εταιρεία στις αρχές του 2023.

Σε ακόμα 15 προσλήψεις νέων επαγγελματιών, κυρίως μηχανικών λογισμικού (software engineers), προχώρησε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντάς τους κατά το 12o ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp) σε θέματα λογισμικού και cloud engineering, που διοργάνωσε στις αρχές του 2023.

Το φετινό Bootcamp είχε διάρκεια έξι εβδομάδων, έχοντας προσφέρει στους συμμετέχοντες, απόφοιτους τεχνολογικών σχολών, πολυτεχνείων και σχολών πληροφορικής, 110 ώρες διαλέξεων και πρακτικής άσκησης σε θέματα τεχνολογίας λογισμικού, αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, front-end development, back-end development, cloud computing κ.ά., μέσω ψηφιακής τάξης ή/και χρήσης διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, οι υποψήφιοι και υποψήφιες «είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σε τεχνολογίες αιχμής (...) και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην μεγάλη οικογένεια της Pfizer». Ως ηγέτης στην καινοτομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το CDI καινοτομεί και στον τρόπο που προσλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς επενδύει συστηματικά όχι μόνο στην προσέλκυση κορυφαίων νέων ταλέντων από το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Ελλάδας, αλλά και στην επιμόρφωση και την αναβάθμισή δεξιοτήτων τους (upskilling)».

«Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Ελλάδα έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό σε τομείς όπως η πληροφορική και η έρευνα. Γι' αυτό και η συνεργασία με το τοπικό οικοσύστημα αποτελεί βασικό κομμάτι των δράσεών μας. Προγράμματα όπως το Bootcamp αποτελούν εργαλεία ενίσχυσης των δεσμών του CDI με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, τα οποία συνεισφέρουν στην προσέλκυση & πρόσληψη εργαζομένων, καθώς και στην ανάδειξη ιδεών και οδηγούν, τελικά, σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών» επισήμανε η Γιάννα Γεωργίου, Talent Acquisition Manager (διευθύντρια απόκτησης ανθρώπινου ταλέντου) της Pfizer.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με το ΑΠΘ

Η φαρμακοβιομηχανία έχει εξασφαλίσει στο συγκεκριμένο έργο τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ, καθώς και μελών του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας.
Pfizer-kentro-thessaloniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία του τεχνολογικού hub της Pfizer με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η συνεργασία αφορά ένα αναδυόμενο πεδίο έρευνας γύρω από τη διακίνηση κατασκευασμένων, fake news και παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο, που δυσχεραίνουν ή απειλούν την ικανότητα ιατρών και ασθενών να λαμβάνουν αποφάσεις.
epexyl
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυο σημαντικά έργα σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει η EPEXYL

Η ελληνική ξυλουργική κατασκευαστική εταιρεία με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γκαριμπόλντι: Η Θεσ/νίκη μπορεί να εξελιχθεί στη Silicon Valley της Ελλάδας

Ο κ.Γκαριμπόλντι επισημαίνει ότι η Pfizer αναζητά στη Θεσσαλονίκη τον χώρο για τη δημιουργία εγκαταστάσεών, αλλά η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει «dream team» επιστημόνων, «ώστε να φέρουμε το μέλλον για την Pfizer και τον υγεία, σήμερα».