ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Lidl: «Πράσινες» επενδύσεις με φωτοβολταϊκά και σταθμούς φόρτισης

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ μέχρι τέλος του 2025 θα έχει προχωρήσει με 18 επιπλέον φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε καταστήματα. Σε προτεραιότητα η εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης σε 28 καταστήματα.

Με το βλέμμα στραμμένο στη βιωσιμότητα και την προστασία του κλίματος, η Lidl Ελλάς εντείνει τις προσπάθειές της για να μειώνει συνεχώς το ανθρακικό της αποτύπωμα, κάνοντας 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Η Lidl, έχει αντικαταστήσει στους χώρους πώλησης όλων των καταστημάτων της, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεών της, τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED. Επί του παρόντος αριθμεί 11 καταστήματα με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες τους, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και ενεργοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αποθήκες της στα Καλύβια Αττικής και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η συνολική ισχύς των υπαρχόντων συστημάτων ανέρχεται σε 3,300 MW

Μέχρι και το τέλος του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία 8 πρόσθετες εγκαταστάσεις σε καταστήματα, ώστε να εξυπηρετηθεί το 5% των αναγκών της εταιρείας στη χώρα. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Lidl Ελλάς, έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025 η εταιρεία θα έχει προχωρήσει με 18 επιπλέον φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε καταστήματα, οι οποίες χωροταξικά κατανέμονται στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 37 καταστήματα με φωτοβολταϊκά συστήματα.

Παράλληλα, η Lidl Ελλάς θέτει σε προτεραιότητα την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στα γραφεία και τα καταστήματά της. Επί του παρόντος λειτουργεί σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης σε 28 καταστήματα, καθώς και στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να εγκατασταθούν σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης σε επιπλέον 29 καταστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η Lidl Ελλάς έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για μία σειρά μέτρων για την περεταίρω προστασία του κλίματος, θέτοντας σε προτεραιότητα τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος. Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τη δέσμευση της Lidl στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Μέχρι το 2030, η Lidl στοχεύει να μειώσει συνολικά κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την επιχειρησιακή της λειτουργία, σε σύγκριση με το 2019, σε όλες τις χώρες, ενώ έχει δεσμεύσει τους προμηθευτές της, οι οποίοι ευθύνονται για το 75% των εκπομπών που σχετίζονται με τα προϊόντα, να θέσουν μέχρι το 2026 δικούς τους κλιματικούς στόχους βασισμένους στη μεθοδολογία της πρωτοβουλίας Science Based Targets.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lidl-store
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl: Έχουν ξεπεράσει τα 1,4 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ σκοπεύει να ανοίξει νέο κατάστημα στην Αθήνα με ηλεκτρονικές αποδείξεις και self checkout ταμείο. Στα 500 εκατ. ευρώ ο τζίρος τω εξαγωγών που κάνουν τα ελληνικά προϊόντα μέσω του ομίλου.
Lidl-store
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl: Μείωση τιμών έως 35% σε 160 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Η εταιρεία εξασφαλίζει σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για ακόμη μία φορά, τις πιο συμφέρουσες τιμές στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της, επιτυγχάνοντας μείωση έως 35% σε επιλεγμένα προϊόντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ από τη Lidl για νέο κατάστημα στην Αττική

Το νέο κατάστημα διαθέτει αι σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δύο θέσεων, ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλους τους πελάτες του καταστήματος και χαρακτηρίζεται από αειφόρο τεχνολογική προσέγγιση.