ΓΔ: 2033.23 -1.18% Τζίρος: 184.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

ΟΤΕ: Αυξημένο στα 0,58878 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα για το 2022

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Ιουλίου, από την Τρ. Πειραιώς. Μεγαλύτερο το μέρισμα λόγω προσαύξησης βάσει των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία στις 5 Ιουλίου.

Αυξημένο στα 0,58878 ευρώ ανά μετοχή θα είναι τελικά το μέρισμα που θα διανέμει ο ΟΤΕ, αντί για 0,5765 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά, λόγω προσαύξησης βάσει των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία στις 5 Ιουλίου, την ημέρα αποκοπής δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. ("ΟΤΕ Α.Ε." ή "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που έλαβε χώρα στις 07/06/2023 αποφάσισε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,5765 ευρώ (σε απόλυτο ποσό) ανά μετοχή. Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί τελικώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,58878 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 9.041.942 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία την 5η Ιουλίου 2023 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις). Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους Μετόχους θα ανέλθει στο ύψος των 0,559341 ευρώ ανά μετοχή.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα (ημέρα αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα). Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" κατά την 6η Ιουλίου 2023 (Record Date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 από την πληρώτρια τράπεζα "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.”, ως ακολούθως:

1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρίες), ήτοι οι δικαιούχοι θα εισπράτουν το μέρισμα μέσω των συμμετεχόντων τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό τον χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μέσω του δικτύου της "Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε." μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ στα τηλέφωνα: 210-6115381, 210-6332342, 210-6117364 και με e-mail: mkountouri@ote.gr iroffice@ote.gr.

Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας, δηλαδή μέχρι 31-12-2028, παραγράφονται και περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο."

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφόρος της Θάλες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Globalstar διπλασιάζει τους δορυφορικούς της σταθμούς στην Ελλάδα

Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια επέκταση της υποδομής που αναμένεται να συμπεριλάβει περίπου 90 επιπλέον κεραίες ιχνηλάτησης για την υποστήριξη του συστήματος δορυφόρων τρίτης γενιάς C‑3 της Globalstar
MARKET MAKER

Τραπεζικές «ανάσες» στο ΧΑ, η πίεση στην Motor Oil και η αγωνία για τη Γαλλία

Σημάδια κόπωσης στη Χρηματιστήριο παρά τη βοήθεια των τραπεζικών μετοχών, η πίεση στην Motor Oil, τα χαμόγελα στη Metlen μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αμυντική βιομηχανία και οι φήμες για Hellenq Energy.