ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Coca Cola HBC: Αναβαθμίζει τον στόχο για την κερδοφορία του 2023

Η εταιρεία αναφέρει πως περιμένει μέση ετήσια αύξηση των οργανικών εσόδων της τάξης του 6-7% και μέση ετήσια αύξηση οργανικού περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης ετησίως.

Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2023 η Coca-Cola HBC AG, μετά από ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο κλείσιμο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ που δημιούργησε ο Ιούνιος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι επιδόσεις τον Ιούνιο, έναν από τους πιο σημαντικούς μήνες, ήταν πολύ καλές συνολικά. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναμένει τώρα να καταγράψει ισχυρή οργανική αύξηση κερδών EBIT το πρώτο εξάμηνο, οδηγούμενη από τη λειτουργική μόχλευση και τη βελτίωση στη σχέση τιμή/μείγμα και ότι περιμένει οργανική αύξηση EBIT για το 2023 να ανέλθει στο 9-12% (προηγουμένως στο ανώτατο άκρο του εύρους -3 έως +3%).

Η Coca Cola HBC σημειώνει πως το μεσοπρόθεσμο guidance από το 2024 και μετά είναι αμετάβλητο, ενώ περιμένει μέση ετήσια αύξηση των οργανικών εσόδων της τάξης του 6-7% και μέση ετήσια αύξηση οργανικού περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης ετησίως.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου 2023 θα δημοσιευθούν στις 9 Αυγούστου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola HBC: Αύξηση πωλήσεων 17% στο 9μηνο, οι εκτιμήσεις για το έτος

Η αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 2,2% σε οργανική βάση, οφείλεται κυρίως στις κατηγορίες στρατηγικής προτεραιότητας, με τα ανθρακούχα αναψυκτικά να αυξάνονται κατά 1,5%, τα ποτά ενέργειας 24,8% και τον καφέ 33,5%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

Επίσης, η εταιρεία θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου που έχει βραβευθεί για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων και χρησιμοποιεί ενέργεια ανανεώσιμες πηγές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola HBC: Αύξηση 14,2% των πωλήσεων, μοιράζει μέρισμα 0,78 ευρώ

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν διψήφια άνοδο ενώ αυξήθηκε το μερίδιο αγοράς του ομίλου τόσο σε όγκο όσο και σε αξίας. Κατά 9% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της κατηγορίας νερού.