ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intertech
Φώτο: Intertech

Έρχεται δημόσια πρόταση για την Intertech, στόχος η συγχώνευση με την CD Media

H CD Media που ελέγχει το 29,26% της εισηγμένης διαπραγματεύεται να αγοράσει και το ποσοστό του Κ. Αμοιρίδη. Στόχος η απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης και η συγχώνευση με τη CD Media.

Σε διαπραγματεύσεις για να ενισχύσει το ποσοστό της στην Intertech βρίσκεται η CD Media του Σπ. Γιαμά με τoν έτερο μεγαλομετοχο της εισηγμένης κ. Κ. Αμοιρίδη.

Η CD Media ελέγχει το 29,26% και αν αποκτήσει το ποσοστό του κ. Αμοιρίδη (περίπου στο 30%) θα ανέβει στο 60% και θα είναι υπόχρεη δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών της Intrtech. Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μετόχων επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Ιntertech, επισημαίνοντας πως βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του κ. Γιαμά είναι η απόκτηση της Intertech και η συγχώνευση με τη CD Media, ώστε η τελευταία να εισαχθεί με αυτό τον τρόπο στο ΧΑ. Για αυτό και η μετοχή της Intertech έκλεισε χθες με άνοδο 23,17% στα 1,5950 ευρώ με συναλλαγές 128.000 τεμαχίων και την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Η CD Media έχει πολλαπλάσια μεγέθη σε σχέση με την Intertech με εκτιμώμενες πωλήσεις 70 εκατ ευρώ για το 2023 και καθαρά κέρδη περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό της η CD Μedia το είχε αποκτήσει πέρσι το Σεπτέμβριο από τη Eurobank. Ηταν ενεχυριασμένες μετοχές του εκλιπόντος Δ. Κοντομηνά. Η Intertech είναι αντιπρόσωπος της Panasonic στην Ελλάδα και η CD Media της Nintendo.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών της ΔΕΗ από τη γενική συνέλευση

Οι αγορές θα γίνουν μέσω του ΧΑ, έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρισης με κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ και ανώτατη τα 17 ευρώ. Τα κεφάλαια των αγορών θα προέλθουν από τα διαθέσιμα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.