ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

«Θερμή» υποδοχή από τους αναλυτές για τα μεγέθη της Alpha Bank

Κατά τουλάχιστον 20% υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα προσαρμοσμένα μετά από φόρους κέρδη της τράπεζας. Εύσημα για την κεφαλαιακή επάρκεια.

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank, με τις Deutsche Bank, Morgan Stanley, JP Morgan, UBS και Citi να εστιάζουν στην υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων κερδοφορία που σημείωσε η τράπεζα καθώς και στη σημαντική ενίσχυση του CET1.

Η Deutsche Bank σε έκθεσή της με τίτλο «Alpha Bank: κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της», υπογραμμίζει πως τα υψηλότερα των εκτιμήσεων Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους της τάξης των 195 εκατ. κατά το β’ τρίμηνο οδηγούν σε αναβάθμιση της Απόδοσης Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTBV) στο 11%, από 10%.

Η Morgan Stanley, από την πλευρά της, αναμένει μία θετική αντίδραση της αγοράς ως αποτέλεσμα των υψηλών μεγεθών που παρουσίασε η Alpha Bank, θέτοντας την τιμή στόχο για την τράπεζα στα 2,11 ευρώ.

Η UBS εστιάζει στην αύξηση των καθαρών κερδών της τράπεζας, τα οποία είναι υψηλότερα κατά 25% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του οίκου, καθώς και στην «κατακόρυφη αύξηση του CET1», το οποίο ανήλθε σε 13,4%, 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από τις αρχικές εκτιμήσεις του. Παράλληλα, η UBS κάνει λόγο για «υγιή» αύξηση των χορηγήσεων της τράπεζας, με τα καθαρά δάνεια να αυξάνονται κατά 1% και τις καταθέσεις κατά 3%σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο ίδιο συμπέρασμα σχετικά με τη σημαντική αύξηση του CET1 που παρουσίασε η τράπεζα στα αποτελέσματα β’ τριμήνου καταλήγει και η Citi, η οποία υπογραμμίζει πως η ενίσχυση του CET1 κατά 83 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντική», καταλήγοντας πως ένα ισχυρό αποτέλεσμα ενδέχεται να οδηγήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις των προσδοκιών για τα κέρδη της Alpha Bank.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Η Alpha Bank 100% ιδιωτική με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας «η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας για την Τράπεζά μας, αλλά, κυρίως, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΧΣ: Στην UniCredit το 9% της Alpha Bank, με 1,39 ευρώ ανά μετοχή

Αποδέχθηκε τη βελτιωμένη προσφορά της ιταλικής τράπεζας το ΤΧΣ. Η πρώτη μεγάλη επένδυση ευρωπαϊκής τράπεζας στην Ελλάδα μετά την μεγάλη κρίση. Ψήφος εμπιστοσύνης για τραπεζικό σύστημα - εγχώρια οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρές επιδόσεις στο εννεάμηνο και αναθεώρηση στόχων κερδοφορίας

Με οδηγό τα επιτοκιακά έσοδα η τράπεζα σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών +52,1%, στο +13,9% ο δείκτης RoTE . Καθαρή πιστωτική επέκταση και μείωση του δείκτη NPEs. Ψάλτης: Καθοριστική στιγμή στην ιστορία μας το deal με τη UniCredit.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάλτης: Συμφωνία ορόσημο με τη Unicredit, οι τράπεζες έχουν γυρίσει σελίδα

Ο CEO του Ομίλου Alpha Βank επισήμανε ότι η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μετά από 13 χρόνια, και η συμφωνία-ορόσημο μεταξύ της Alpha Βank και της UniCredit σηματοδοτούν μια ιδιαιτέρως θετική συγκυρία για την οικονομία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank στην Hoist Finance

Πρόκειται για το Project Cell και αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με τη συναλλαγή η τράπεζα πετυχαίνει μείωση του δείκτη NPEs κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.