ΓΔ: 1483.42 -0.86% Τζίρος: 77.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:31:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Eurobank: Στο 48,1% ανέρχεται το μερίδιό της στην Ελληνική Τράπεζα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Eurobank προχώρησε στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού 1,6% έναντι συνολικού τιμήματος 15,5 εκατ. ευρώ ή 2,35 ευρώ/μετοχή.

Την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 1,6% στην Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε η Eurobank, με αποτέλεσμα το ποσοστό της να ξεπερνά το επίπεδο του 48%. 

Όπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της: «Σε συνέχεια της από 23 Αυγούστου 2023 ανακοίνωσης της, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με την Senvest Management, LLC, βάσει της οποίας η Eurobank συμφώνησε να αποκτήσει συμμετοχή 1,6% (6.587.676 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα»), έναντι συνολικού τιμήματος 15,5 εκατ. ευρώ ή 2,35 ευρώ/μετοχή («Συναλλαγή»), το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους. Μέχρι τότε η Senvest Management, LLC θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές. Η Eurobank ενδέχεται να εξετάσει την απόκτηση και επιπλέον μετοχών μέσω άλλων συναλλαγών, η ολοκλήρωση των οποίων θα τελεί υπό τις αντίστοιχες κανονιστικές εγκρίσεις.

H Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 29,2% στην Ελληνική Τράπεζα και συνεπώς μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και την απόκτηση ποσοστού 17,3% από την Poppy S.a.r.l όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου, η συμμετοχή της θα ανέλθει συνολικά σε 48,1%».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αύξησε στο 15,8% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Eurobank αύξησε το ποσοστό της κατά 3,2% έναντι 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αποκτά επιπλέον 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας έναντι 70 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Eurobank θα ελέγχει το 26% της κυπριακής τράπεζας. Η επένδυση γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγική ενίσχυσης περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 50% στα κέρδη α' τριμήνου της Eurobank, πάνω από 9 σεντς το μέρισμα

Διατηρήθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αυξήθηκαν κατά 50,1% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Φ. Καραβίας: Έχουμε υποβάλει αίτηση στον SSM για μέρισμα άνω των 9 σεντς.