ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Η Βάντα Γιανναρά, Managing Director της DGTALPathos

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για DGTAL από 1750 Ventures και Gossmann&Cie

Η ελληνογερμανική InsurTech έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό όπου με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει τα δεδομένα για τον έλεγχο, την αξιολόγηση και την εκτίμηση χαρτοφυλακίων ζημιών.

Την είσοδο τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνογερμανικής InsurTech DGTAL, την πρώτη πλατφόρμα Software-as-a-Service στην Ευρώπη που διαθέτει προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης για τον έλεγχο (audit) και την επεξεργασία (processing) ασφαλιστικών ζημιών ανακοίνωσαν η 1750 Ventures και η Gossmann&Cie. με τα δυο family offices, να ενισχύουν με συνολικά 3 εκατ. ευρώ την επέκταση της εταιρείας και της πρωτοποριακής τεχνολογίας που αναπτύσσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Μέτοχοι της DGTAL παραμένουν η ελβετική εταιρεία λογισμικού DEON και τα στελέχη της DGTAL.

Η DGTAL ξεκίνησε ως project το 2021, όταν μια ομάδα γύρω από τους Dr. Florian Herzog και Arndt Gossmann συνεργάστηκε για να διερευνήσει το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιήσει τα μη δομημένα δεδομένα των ασφαλιστικών ζημιών. Το λογισμικό έπεισε με την ικανότητά του να εξάγει πρωτοφανείς πληροφορίες από τεράστιους όγκους αδόμητων δεδομένων, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη διαχείριση ζημιών. Προς το παρόν, η DGTAL προσφέρει την τεχνολογία της για τον έλεγχο, την αξιολόγηση και την εκτίμηση χαρτοφυλακίων ζημιών.

Ο διακανονισμός των αποζημιώσεων και η διαχείρισή τους αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και αντιπροσωπεύει περίπου το 75% του ασφαλίστρου. Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικασία αυτή, αναμένεται να αποφέρει στον κλάδο εξοικονόμηση άνω των 100 δισ. ευρώ ετησίως, μόνο στην Ευρώπη.

Η 1750 Ventures είναι επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στο ασφαλιστικό οικοσύστημα. Η 1750 επενδύει σε υποσχόμενους ψηφιακούς πρωτοπόρους σε τομείς στρατηγικής σημασίας για τον ασφαλιστικό κλάδο, όπως deeptech, fintech, AI, IoT κ.λπ. Η VGH Versicherungen είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστής στην Κάτω Σαξονία και απασχολεί περισσότερους από 4.600 υπαλλήλους σε όλους τους κλάδους προσωπικών και περιουσιακών ασφαλίσεων.  

Η Gossmann&Cie. εξειδικεύεται στη διαχείριση στοιχείων παθητικού ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων, με έδρα το Αμβούργο. Υποστηρίζει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστές, διαμεσολαβητές, ρυθμιστικές αρχές και θεσμικούς επενδυτές με τη διάρθρωση, διαχείριση και ανάληψη κινδύνων ή/και εταιριών με στόχο την αναβάθμιση των χαρτοφυλακίων τους και τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής τους βάσης. Οι δραστηριότητες της Gossmann&Cie. περιλαμβάνουν επίσης τις επενδύσεις σε ασφαλιστικές και τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Arndt Gossmann, Managing Partner της Gossmann & Cie, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις σημειώνοντας πως «όντας καλά εδραιωμένοι στην ασφαλιστική κοινότητα, βλέπουμε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας των ασφαλίσεων. Η επένδυση στην DGTAL μεταφράζει την εμπειρία μας στον τομέα και τη σταθερή στρατηγική μας πίστη στην τεχνολογία. Η DGTAL διαθέτει τις δεξιότητες, την καινοτομία και τη δυναμική να γίνει ένας σημαντικός εταίρος στο δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Ο Andreas Zipf, Managing Director της 1750 Ventures, ανέφερε ότι «η DGTAL είναι μια εξαιρετική εταιρεία, καθώς συνδυάζει βαθιά γνώση της ασφαλιστικής αγοράς και τεχνολογικό πλεονέκτημα δύο ετών στην εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτό προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες στη νέα εποχή των ασφαλιστικών εργασιών, βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Η αξιοσημείωτη πορεία της αποτελεί παράδειγμα της επενδυτικής μας στρατηγικής, η οποία εστιάζει στην υποστήριξη εγχειρημάτων με στρατηγική σκέψη και φιλοδοξία».

Η Βάντα Γιανναρά, Managing Directorτης DGTAL Pathos δήλωσε πως «καινοτομούμε στη χώρα μας με πρόθεση, σχέδιο και ενθουσιασμό. Αλλάζουμε τα δεδομένα ενός παραδοσιακού κλάδου, του ασφαλιστικού, αποδεικνύοντας καθημερινά πως η Τεχνητή Νοημοσύνη αναβαθμίζει την διαδικασία της αποζημίωσης τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον πελάτη. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η εταιρεία έχει υπογράψει έσοδα ύψους 1 εκατ. ευρώ, έχει υλοποιήσει οκτώ έργα πελατών και έχει επεξεργαστεί περισσότερους από 1 εκατ. φακέλους ζημιών. Και  είμαστε μόνο στην αρχή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ERGO Ασφαλιστικής με Ερρίκος Ντυνάν για παροχή υπηρεσιών υγείας

Πέραν της απρόσκοπτης πρόσβασης και άμεσης εξυπηρέτησής τους, οι ασφαλισμένοι της ERGO μπορούν να επωφεληθούν από τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

NTT DATA: Επεκτείνεται στην Ελλάδα με επενδύσεις 25 εκατ. έως το 2026

Ο ιαπωνικός κολοσσός που αποτελεί μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο, εξετάζει να αναπτυχθεί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και Ιωάννινα. Σημαντική η θέση της Ελλάδας στα πλάνα της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη: Συνεργασία με Allianz Trade στην ασφάλιση πιστώσεων

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη θα στηρίζει τις επιχειρήσεις, ώστε να είναι σε θέση να προβλέπουν τους εμπορικούς πιστωτικούς κινδύνους, να προστατεύουν τις ταμειακές ροές τους και να προωθούν αποτελεσματικά την εμπορική τους πολιτική και την υγιή τους ανάπτυξη.