ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lavipharm

Lavipharm: Ενισχύθηκαν στα 2,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

Οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawback, ανήλθαν σε 29,5 εκατ. ευρώ έναντι 21,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 39%.

Σημαντική αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων και των κερδών ΕΒΙΤDA παρουσιάζει ο όμιλος Lavipharm κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Όπως αναφέρει ο όμιλος, οι αποδόσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος υπερβαίνοντας  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις προβλέψεις πωλήσεων, όπως αυτές έχουν γνωστοποιηθεί μέσω του ενημερωτικού δελτίου της πρόσφατης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.  

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawback, ανήλθαν σε 29,5 εκατ. ευρώ έναντι 21,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 39%. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 64% και ξεπερνώντας ήδη τα ετήσια κέρδη EBITDA του 2022.

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 12,2 εκατ. ευρώ έναντι 8,6 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,7%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 σημειώνοντας άνοδο κατά 35,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη προ φόρων επηρεάζονται αρνητικά από τον υπερ-τριπλασιασμό των αποσβέσεων λόγω της πρόσφατης επένδυσης, που αφορά στην εξαγορά του διαδερμικού συστήματος κλονιδίνης. Τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2022.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm AE, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 10,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά 58,6%. Το μικτό κέρδος αντίστοιχα ανήλθε σε 7,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 61,6%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων  διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2022 σημειώνοντας θεαματική άνοδο κατά 522%  παρά την εξίσου μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων κατά 229%.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου κατά την 30/6/2023 διαμορφώθηκε στο ποσό των 18,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, τα  οποία τοποθετούνται σε προθεσμιακές καταθέσεις, ομόλογα κι έντοκα γραμμάτια, αποδίδουν σημαντικά έσοδα, τα οποία αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος δανεισμού.

Σχετικά με την αναχρηματοδότηση δανεισμού που έχει καταστεί βραχυπρόθεσμος λόγω λήξης του την 31/12/2023, την 6/9/2023, η Optima bank ενέκρινε τους βασικούς  όρους χρηματοδότησης μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 10,5 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας. Το υπόλοιπο ποσό του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, μετά την αφαίρεση των ποσών που αφορούν Factoring, ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ και θα αποπληρωθεί από ίδιους πόρους που προέρχονται από την οργανική κερδοφορία του Ομίλου, με σκοπό τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.  

«Τα θεαματικά αποτελέσματα που ανακοινώνουμε σήμερα αποτελούν την αντανάκλαση ενός ξεκάθαρου επιχειρηματικού προγράμματος και το έργο της δυναμικής και ταλαντούχας ομάδας μας. Είναι η τρανταχτή επιβεβαίωση ότι κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, χτίζοντας με συνέπεια την εμπιστοσύνη των μετόχων μας. Το μέλλον είναι λαμπρό και η πορεία μας αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε σχετικά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Αύξηση 13,77% των πωλήσεων στα 52 εκατ., πτώση της κερδοφορίας

Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων αντιστάθμισε, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά το μεγαλύτερο μέρος την απώλεια των μη επαναλαμβανόμενων λοιπών εσόδων. Στα 0,83 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλύφθηκε κατά 88,4% η αύξηση της Lavipharm συγκεντρώθηκαν 51,28 εκατ.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας που στηρίζεται στον εκσυγχρονισμό κι αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Πάνω από 51 εκατ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η εταιρεία στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τα 58 εκατ. ευρώ που ζητούσε συνολικά. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης στις 20 Δεκεμβρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Ποια είναι η τιμή διάθεσης και η αναλογία των νέων μετοχών στην ΑΜΚ

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.