ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Profile: Άλμα 43% της κερδοφορίας στα 1,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Στα 12,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου πληροφορικής, ενισχυμένος κατά 23% έναντι της περασμένης χρονιάς, με τη διοίκηση να αναμένει να διατηρηθούν οι σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους.

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων και της μετά φόρων κερδοφορίας κατέγραψε ο όμιλος Profile στον πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο όμιλος συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έχοντας ισχυρή παρουσία και στο εξωτερικό, ενώ έχει προχωρήσει σε σημαντικές στρατηγικές συμφωνίες και έχει διευρύνει το χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσφέρει.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ρrofile παρουσίασε αύξηση 23% και ανήλθε σε 12,5 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2022, αυξημένα κατά 17%, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 27% σε 1,8 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 43% σε 1,5 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου Ρrofile, χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου), ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2023 από 2,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα αναμορφωμένα Κέρδη μετά Φόρων (εξαιρουμένων των ως ανωτέρω δικαιωμάτων, καθώς και των αποσβέσεων της αποτίμησης άυλων στοιχείων ενεργητικού των εξαγοραζόμενων εταιρειών), τα οποία ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ.

H ρευστότητα του ομίλου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α’ εξαμήνου στα 14,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος Ρrofile διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 22% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,7x, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης. Κατά συνέπεια, διατηρεί τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου, έναντι των προκλήσεων του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo α’ εξάμηνο του 2023, ο ομιλος Ρrofile παρουσίασε δυναμική πορεία, επιτυγχάνοντας νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 24 οργανισμούς σε 12 χώρες, ενώ ταυτόχρονα έλαβε νέες διεθνείς διακρίσεις για τη λύση Investment Management (Axia) και τη λύση Digital Banking (Finuevo Digital) από την έγκριτη εταιρεία μελετών IBS Intelligence και από κλαδικά μέσα όπως το International Investor και το International Business Magazine.

Σε προϊοντικό επίπεδο, η πλατφόρμα Finuevo Suite, που παρουσιάστηκε το 2022, σημείωσε φέτος αξιόλογη εμπορική επιτυχία στο χώρο των εναλλακτικών ψηφιακών χρηματοοικονομικών οργανισμών, Fintechs αλλά και παραδοσιακών τραπεζών. Η ανωτέρω εναιία πλατφόρμα ενσωματώνει digital και core banking εφαρμογές «all-in-a-box», που την καθιστούν πλήρως ολοκληρωμένη τραπεζική λύση με πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής τραπεζικής κορυφαίας τεχνολογίας.

Επίσης, ο όμιλος παρουσίασε στο α’ εξάμηνο του 2023 την αναβαθμισμένη έκδοση του Centevo Suite, της πλατφόρμας για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της αγοράς Asset Management & Funds Administration, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας, που ενσωματώνει προηγμένη λειτουργικότητα και μια σειρά νέων δυνατοτήτων σε cloud υποδομές. Ανακοινώθηκε επίσης η στρατηγική συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS), κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών cloud, μέσω της οποίας προσφέρονται οι λύσεις του Ομίλου ως Software-as-a-Service (SaaS).

Όσον αφορά τη δραστηριότητα στον τομέα του Δημοσίου, υλοποιούνται απρόσκοπτα αναληφθέντα έργα με την ΑΑΔΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) του Υπουργείου Εργασίας, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το Κτηματολόγιο, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ αναμένονται και νέα έργα, που εδραιώνουν τον Όμιλο Ρrofile ως σημαντικό τεχνολογικό εταίρο του Δημοσίου Τομέα.

Η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του ομίλου σε συνδυασμό με την ανάληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων του Χρηματοοικονομικού κλάδου, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου, επιτρέπουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου και προσφέρουν σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης μέσα σε ένα ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον. Η Διοίκηση του Ομίλου Ρrofile εκτιμά ότι εφόσον δεν επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη οικονομική κατάσταση, θα επιτευχθούν οι στόχοι της χρονιάς, με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, ανάλογο με εκείνον του περασμένου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Αύξηση του τζίρου και άλμα 60% της κερδοφορίας στα 3,3 εκατ.

Ο όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στα έργα του ελληνικού Δημοσίου. O κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 30% και ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να κλείνει νέες συμφωνίες και σημαντικές επεκτάσεις με 34 οργανισμούς σε 12 χώρες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25% προβλέπει η Profile για το 2022

Όπως ανέφερε και ο CEO της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να στοχεύει στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την γεωγραφική επέκτασή του.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Από 27/12 στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

Οι νέες μετοχές της εταιρείας προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 187.603,50 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των νέων μετοχών και κατά ποσό 135.736,65 ευρώ υπέρ το άρτιο.