ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Δομική Κρήτης

Δομική Κρήτης: Άνω του 88% η αύξηση του τζίρου για το α' εξάμηνο

Στα 8,5 εκατ. ο κύκλος εργασιών, ενώ το ανεκτέλεστο της εταιρείας φθάνει στο επίπεδο των 89 εκατ. ευρώ και τα μεικτά της κέρδη ενισχύθηκαν στα 1,56 εκατ. ευρώ.

Αύξηση στα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Δομικής Κρήτης το εξάμηνο του 2023, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων και των έργων που η εταιρεία έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης διαμορφώνεται σε 89 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο καταγράφοντας σημαντική αύξηση έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022.

Σε επίπεδο ισολογισμού τα Ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αυξημένα σε 11,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ τον 12/2022, ενώ το σύνολο του Τραπεζικού δανεισμού παρέμεινε σε χαμηλά για τον κλάδο επίπεδα των 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το 12/2022, με την αντίστοιχη σχέση Ξένα/Ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,46. Ενώ η κάλυψη χρεωστικών τόκων από λειτουργικά κέρδη είναι 6,4 φορές.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών γραμμών για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού πλάνου της επόμενης 5ετίας που σκοπεύει να ανακοινώσει εντός του επόμενου εξαμήνου.

Στη Γενική Συνέλευση της 8 Σεπτεμβρίου 2023 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τον κ. Κούτρα Δημήτριο να αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον κ. Συνατσάκη Γεώργιος να αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος, ταυτοχρόνως εισήχθησαν νέα μέλη στο Δ.Σ. μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της αυξημένης δραστηριότητας της εταιρείας.

Η νέα διοίκηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανάλυση των νέων δυνατοτήτων του Ομίλου, υπό το φως του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι κατασκευαστικός κλάδος της χώρας μας εμφανίζει την ανάγκη εκτέλεσης επί πλέον έργων από το τρέχον συνολικό ετήσιο τζίρο του κλάδου.

Η Εταιρεία υπό αυτό το πρίσμα στοχεύει σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, εκτελώντας μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα που ταιριάζουν στην τεχνογνωσία και στις ικανότητες της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ