ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Έτοιμη για νέα deals η Intracom με 223 εκατ. ευρώ στο ταμείο της

Η επενδυτική πολιτική του ομίλου θα εστιαστεί στην οργανική ανάπτυξη μέσω δημιουργίας επαναλαμβανόμενων ροών, στην είσοδο σε νέες αγορές και σε στοχευμένες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Με διαθέσιμα 223 εκατ. ευρώ και ευδιάκριτες δραστηριότητες στο real estate (Intracom Properties) και το εμπόριο (Μothercare, E.LC.) ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2023 η Ιntracom Holdings.

Μετά και την πώληση της Intracom Defense, η επενδυτική πολιτική του ομίλου θα εστιαστεί στην οργανική ανάπτυξη μέσω δημιουργίας επαναλαμβανόμενων ροών, στην είσοδο σε νέες αγορές και σε στοχευμένες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Τα  διαθέσιμα του ομίλου στις 30/6/2023 έφτασαν τα 223,4 εκατ.ευρώ, έναντι 183,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022. Αντίστοιχα ο δανεισμός το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 58,2 εκατ. ευρώ έναντι 24,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022. Η αύξηση του δανεισμού περιλαμβάνει την χρηματοδότηση της αγοράς της συμμετοχής στην Κ.Λ.Μ. ΑΕ. (Κλουκίνας Λάππας), αλλά και τον δανεισμό της Κ.Λ.Μ. ΑΕ ο οποίος ενοποιείται πλέον στον όμιλο.

Στον τομέα των ακινήτων η Ιntracom Properties ελέγχει πλέον το 87,7% της εισηγμένης ΚΛΜ. Έχει δρομολογηθεί η είσοδος στο ΧΑ μέσω της απορρόφησης της Intracom Properties από την ΚΛΜ, η μετονομασία της ΚΛΜ σε Intracom Properties και αξιοποίηση του κοινού χαρτοφυλακίου ακινήτων συνολικής αξίας 113 εκατ. ευρώ. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η  δημιουργία χαρτοφυλακίου 200 εκατ. ευρώ  και πιθανή μετατροπή της νέας Ιntracom Properties σε ΑΕΕΑΠ.

Αναφορικά με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτων Mothercare και Ε.L.C. της Κ.Λ.Μ., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, δια απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία. Μέτοχοι της νέας θυγατρικής εταιρείας, μέσω πώλησης, θα είναι η Intracom Holdings  κατά ποσοστό 60% και κατά ποσοστό 40% η κα Βιολέττα Λάππα, η οποία θα συμμετέχει και στη διοίκηση του νέου σχήματος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η θυγατρική Κ.Λ.Μ. ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στον κ. Ιωάννη Λάππα έναντι 5 εκατ. ευρώ  αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Κ.Λ.Μ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε: «Η νέα δομή του oμίλου Intracom έχει ολοκληρωθεί. Οι οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023 είναι οι πρώτες που διαμορφώνονται με τις νέες μας εταιρείες. Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι θυγατρικές μας θα αποδίδουν σε πλήρη δυναμική και ο όμιλος Intracom θα προχωρήσει στα επόμενα επενδυτικά του βήματα, προσεκτικά επιλεγμένα και σχεδιασμένα, με σκοπό τη δημιουργία ροών και υπεραξιών».

Το πρώτο εξάμηνο τα συνολικά έσοδα του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 15,4 εκατ. (με συμμετοχή της ΚΛΜ από το Μάιο του 2023), τα καθαρά κέρδη σε 1,5 εκατ., τα ίδια κεφάλαια στα 356,5 εκατ. και το συνολικό ενεργητικό στα 465,4 εκατ. ευρώ. 

Η Ιntracom Ventures, 100% θυγατρική της Intracom Holdings που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και στοχεύει στη δημιουργία υπεραξίας μέσω χαρτοφυλακίου στοχευμένων επενδύσεων, κατέγραψε συνολικό έσοδο από τις δραστηριότητές της 1,1 εκατ. και κέρδη προ φόρων 0,9 εκατ. ευρώ.

Η Intradevelopment, εταιρεία του oμίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και κατέχει τη συμμετοχή του oμίλου στην Kέκροψ βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού των επόμενων δραστηριοτήτων της.

Στις αρχές του 2023 ιδρύθηκε η Intracom Aviation. Ιδρυτές μέτοχοι της νέας εταιρείας του oμίλου, είναι η Intracom Ventures κατά ποσοστό 51%, και η Intracom Defense -ανήκει πλέον στην ισραηλινή ΙΑΙ- κατά ποσοστό 49%. H Intracom Aviatiom έχει ως βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών, την παροχή υπηρεσιών αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως, και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, οποιασδήποτε φύσεως με σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_kokkalis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το νέο όχημα Κόκκαλη στο real estate και ο στόχος για ακίνητα 200 εκατ.

Μέσα στην επόμενη τριετία, έχει τεθεί στόχος να αυξηθεί στα 200 εκατ. η συνολική αξία των ακινήτων του ομίλου Intracom. Η Intracom Properties μπαίνει στο ΧΑ μέσω της Κλουκίνας Λάππας. Οι επόμενες κινήσεις για την Κέκροψ.
Intracom-Defense-NEA-FOTO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς γίνεται fund η Intracom: Ταμείο 184 εκατ., δυνατότητα για νέα δάνεια

Στις συμμετοχές προς πώληση μετέφερε η μητρική εταιρεία την Intracom Defense με καθαρή θέση 72 εκατ. και ανεκτέλεστο 92 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις στα ακίνητα με «προίκα» 100 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια της Intracom Properties: Η νέα θυγατρική στο real estate

H εταιρεία θα προικοδοτηθεί από τη μητρική με έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων. Δεν αποκλείεται μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ και εισαγωγή στο ΧΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Real Estate: Noval, Trade Estates και Οrilina έτοιμες για είσοδο στο ΧΑ

Το real estate διατηρεί τη δυναμική του στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ευρώπη. Εμπλουτίζεται ο κλάδος στο ΧΑ με την είσοδο των τριών ΑΕΕΑΠ. Προβληματισμός για τις μετοχές του κλάδου που διαπραγματεύονται με discount.
cambas-park-reds
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 400 εκατ. από τη Reds σε τρία mega-projects στο real estate

Με τη στήριξη της μητρικής Ελλάκτωρ και του Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh προχωρούν τα έργα για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αλίμου, την ανάπτυξη του Πάρκου Καμπά και την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.