ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mevaco-Metallourgiki
Φωτο: Mevaco

Η Mevaco συμμετείχε στην κατασκευή της ελληνικής φρεγάτας Belharra Κίμων

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό παραγγελιών για εξειδικευμένο εξοπλισμό επί του σκάφους βάσει των σχεδίων/προδιαγραφών που χορήγησε η Naval Group.

Την συμμετοχή της στην κατασκευή της ελληνικής φρεγάτας τύπου Belharra H/S Κίμων (HN1) που πρόκειται να καθελκυστεί στα Ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριέν της Γαλλίας στις 4 Οκτωβρίου 2023 γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία Mevaco Μεταλλουργική. Στην τελετή καθέλκυσης, θα παραστούν κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, στελέχη της εταιρείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό παραγγελιών για εξειδικευμένο εξοπλισμό επί του σκάφους βάσει των σχεδίων / προδιαγραφών που χορήγησε η Naval Group για το σύνολο του προγράμματος που αφορά τις Ελληνικές ναυπηγήσεις. Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει μέρος των συμβάσεων αυτών με απόλυτη επιτυχία και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε ο πελάτης και κυρίως των ποιοτικών και άλλων απαιτήσεων. Η συμμετοχή της στο πρόγραμμα είναι σημαντική, με προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης στο άμεσο μέλλον.

«Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι ένα πρωτοπόρο project όπως αυτό των ελληνικών φρεγατών Belharra είχε την ισχυρή συμμετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας και δη της εταιρείας μας. Σκοπός της Mevaco είναι να ενταχθεί στην Παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα μεγάλων εταιρειών του χώρου, κάτι που έχει αρχίσει να σχηματοποιείται. Ευχαριστούμε την Naval Group για την άψογη τήρηση των συμφωνηθέντων και την στήριξής της καθ΄ όλη την διάρκεια του project.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σ.Ε.Κ.Π.Υ και τον ΕΕΛΕΑΑ για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την υλοποίηση του οράματος των Ελληνικών Εταιρειών για ευρύτερη συμμετοχή τους στα Παγκόσμια δρώμενα που αφορούν την Άμυνα, Τεχνολογία και Καινοτομία.

Η εταιρεία έχει την ισχυρή θέληση και δυνατότητα να συνεχίσει να παράγει Ελληνικά Προϊόντα, προορισμένα για κάθε αγορά με σκοπό την εδραίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας στο Παγκόσμιο κατασκευαστικό και τεχνικό γίγνεσθαι. Το ανθρώπινο δυναμικό της, η έκταση των εγκαταστάσεων και ο πλήρης τελευταίας γενιάς μηχανολογικός εξοπλισμός, αποτελούν εχέγγυα για την άρτια ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας ανατεθεί, προσφέροντας υπεραξία στον τελικό πελάτη – χρήστη», αναφέρει η εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Belharra, Fregates, Gallia, France
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Naval Group: Συμφωνία συνεργασίας με 5 εταιρείες για τις φρεγάτες

Η γαλλική εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Mevaco-Metallourgiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mevaco: Άλμα 90% του τζίρου στο εννεάμηνο, ξεπέρασε τα 32 εκατ. ευρώ

Στα 3,45 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα EBITDA της εταιρείας στο εννεάμηνο σημειώνοντας άνοδο 67%, με την εισηγμένη να αναφέρει ότι η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχουν επηρεάσει ουσιωδώς τα μεγέθη της.
Mevaco-Metallourgiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Mevaco και τη Fincantieri για κορβέτες

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) , στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων κορβετών.