ΓΔ: 1460.64 0.58% Τζίρος: 45.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alumil
Παραγωγική μονάδα της Alumil στην Ξάνθη

Δάνεια ύψους 40,8 εκατ. της Alumil μεταβιβάστηκαν στην Παγκρήτια

Η μεταφορά των εν λόγων υποχρεώσεων στην Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί μία εξέλιξη που διευκολύνει την πρόσβαση της Αλουμύλ σε νέες χρηματοδοτικές πηγές.

Στην Παγκρήτια Τράπεζα έχουν μεταβιβαστεί οι ομολογίες της Αλουμύλ αξίας 40.890.797,66 ευρώ που διαχειρίζεται η doValue, όπως τονίζεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση της εταιρείας μετά από σχετικά δημοσιεύματα. Η εταιρεία προαναγγέλλει ότι θα επανέλθει νεότερες ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ πληροφορεί το επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν προφορικής ενημέρωσης που έλαβε, οι ομολογίες που διαχειρίζεται η doValue και αντιστοιχούν σε αξία ύψους 40.890.797,66 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν μεταβιβαστεί στην Παγκρήτια Τράπεζα. Εφόσον προκύψει διαφορετική πληροφόρηση, η ΑΛΟΥΜΥΛ θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της».

Να σημειωθεί ότι πριν τέσσερα χρόνια η Αλουμύλ προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η κίνηση αυτή, που έγινε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, ήταν ένα απαραίτητο βήμα για τη θωράκιση και την ανάπτυξη της εταιρείας. Η εταιρεία συνέχισε να εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια το σύνολο των δανείων της και έκτοτε καταγράφει δυναμική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους.

Ωστόσο, η εκχώρηση, στη συνέχεια, από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την εταιρεία. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πήγες, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει την συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη.

Η μεταφορά των εν λόγων υποχρεώσεων στην Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί μία εξέλιξη που διευκολύνει την πρόσβαση της Αλουμύλ σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για αναπτυξιακούς σκοπούς. Αποτελεί δε μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωστία και τις θετικές προοπτικές της εταιρείας.

Ήδη η Αλουμύλ υλοποιεί με συνέπεια ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων, άνω των 10 εκατ. ευρώ, σε μια σειρά τομείς, από την έρευνα και την τεχνολογία, μέχρι την επέκταση της δυναμικότητας, την αυτοματοποίηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών της μονάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alumil
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλουμύλ: Εξυπηρετούμε κανονικά τις οικονομικές μας υποχρεώσεις

Η εταιρεία σημειώνει ότι η εμπλοκή εταιρειών διαχείρισης δανείων στις οικονομικές υποθέσεις της δεν δημιουργεί προβλήματα όμως τονίζει ότι χωρίς αυτή την εμπλοκή θα ήταν ευχερέστερη η χρηματοδότησή της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alumil: Άλμα 178% των καθαρών κερδών το α΄εξάμηνο, ανήλθαν σε 206 εκατ.

Στα 206 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος του α' εξαμήνου για την Alumil σημειώνοντας άνοδο 46,5% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος το 2021, με τα αποτελέσματα της να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ.